Vydavatelství Take-Two propouští, chce šetřit v náročnějších dobách
i Zdroj: Roll7
Byznys Novinka Vydavatelství Take-Two propouští, chce šetřit v náročnějších dobách

Vydavatelství Take-Two propouští, chce šetřit v náročnějších dobách

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 3. 2023 10:05

Společnost a vydavatelství Take-Two potvrdila, že chystá propouštění většího množství zaměstnanců. O tom poprvé informoval Jason Schreier z agentury Bloomberg, informaci nyní potvrdil tiskový mluvčí firmy pro magazín PCGamer.

Reklama

  • Take-Two bude propouštět v sektoru vydavatelství
  • Dotkne se to hlavně Private Division

Konkrétně by se změny měly týkat labelu Private Division, který stál za vydáním The Outer Worlds, Hades, OlliOlli World, Rollerdrome a v současností řeší katastrofické spuštění předběžného přístupu Kerbal Space Program 2. Právě s ním začali fanoušci propouštění okamžitě spojovat, pro přímou souvislost ale neexistuje žádný oficiální důkaz.

Propouštět se nicméně má i v dalších částech publishingu firmy, která dlouhodobě těží z úspěchu her od Rockstar Games (GTA Online) nebo Visual Concepts (NBA 2K).

Marvel’s Midnight Suns jsou prý podle šéfa Take-Two finanční propadák
i Zdroj: Firaxis / Take-Two Interactive

Marvel’s Midnight Suns jsou prý podle šéfa Take-Two finanční propadák

Na konci loňského roku tahová superhrdinská strategie Marvel's Midnight Suns potěšila fanoušky tahovek, komiksových…

7. 2. 2023 07:57

"Můžeme potvrdit, že došlo k cíleným redukcím v našich amerických týmech, především v oblasti firemních operací a vydavatelství, což umožní lépe sladit naši organizaci s našimi dlouhodobými prioritami. Pokračujeme ve strategických investicích do našich talentů a technologií, abychom mohli realizovat naše dlouhodobé plány, a dopad těchto změn na naše vývojové týmy v USA byl minimální,” okomentoval pro PCGamer situaci mluvčí firmy Alan Lewis.

Připomíná také, že firma v posledních letech prudce rostla a musí se přizpůsobovat současné nepříznivé situaci, aby mohla dále profitovat. Ve finančních zprávách opakovaně vykazuje výborné výsledky, především díky neuvěřitelnému dlouhotrvajícímu úspěchu GTA Online. Podle posledního vyhodnocení kvartálu fiskálního roku chce Take-Two ušetřit přes 50 milionů dolarů. Celkový výnos se za kvartál pohybuje kolem 1,4 miliardy dolarů.

Private Division kromě zmíněných studií spolupracuje například s polským Bloober Teamem nebo studiem Wētā Workshop na jedné z chystaných her ze světa Middle-earth.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama