Marvel’s Midnight Suns jsou prý podle šéfa Take-Two finanční propadák
i Zdroj: Firaxis / Take-Two Interactive
Marvel’s Midnight Suns Novinka Marvel’s Midnight Suns jsou prý podle šéfa Take-Two finanční propadák

Marvel’s Midnight Suns jsou prý podle šéfa Take-Two finanční propadák

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 2. 2023 07:57

Na konci loňského roku tahová superhrdinská strategie Marvel's Midnight Suns potěšila fanoušky tahovek, komiksových superhrdinů, ale i kritiky. Šlo totiž o jednu z nejoceňovanějších her sezóny. Vysoké kvality ale zřejmě bohužel automaticky neznamenají úspěch. CEO vydavatelství Take-Two Strauss Zelnick měl novináři Jasonu Schreierovi sdělit, že jde v podstatě o finanční propadák.

Reklama

  • Marvel's Midnight Suns jsou zřejmě finančním propadákem
  • I přes výborné přijetí hra moc nezaujala
  • Strauss Zelnick ale podotýká, že se hry od studia Firaxis prodávají dlouho

Recenze hry byly skutečně převážně pozitivní, a to jak ze strany odborníků, tak fanoušků. Midnight Suns velmi atraktivně kombinují klasickou tahovou hratelnost sérií od Firaxis Games s karetním systémem schopností. Navíc díky odlišnému přístupu nabízí trochu jiný pohled na populární příběhy komiksových superhrdinů a vedle ikonických postav obsazují o něco méně profláklé tváře jako je třeba Ghost Rider. Ty pak zasazují do zajímavých a bohatých příběhů. V podstatě tedy nabízí všechno, co by si mohl fanoušek komiksových předloh přát.

Podle Schreiera Strauss Zelnick přiznal, že se i přes vlídné přijetí hra moc dobře neprodává. Na jedné straně sám šéf Take-Two uvažuje nad tím, že nejspíš hra nevyšla v nejlepší době (na začátku prosince, ve stejný den jako Need for Speed Unbound a The Callisto Protocol), zároveň ale upozorňuje na to, že se tituly od studia Firaxis často začínají dobře prodávat až v dlouhodobém horizontu, když se k nim dostávají opozdilejší hráči.

Fanoušci na sociálních sítích pak poukazují i na to, že hra neměla příliš povedenou marketingovou kampaň. “To už vyšlo? Myslel jsem, že je stále ve vývoji. Na Steamu ani v obchodech Xboxu jsem nic neviděl?” postěžoval si uživatel Twitteru Petrus Tuominen.

Můžeme jen doufat, že se povědomí o kvalitách titulu postupně rozšíří. Je možná trochu překvapivé, že úspěch nezajistila ani tak silná značka jako Marvel.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama