Vydatná ukázka přináší gameplay záběry z Dragon Age: The Veilguard
i Zdroj: BioWare / Electronic Arts
DA: The Veilguard Novinka Vydatná ukázka přináší gameplay záběry z Dragon Age: The Veilguard

Vydatná ukázka přináší gameplay záběry z Dragon Age: The Veilguard

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

12. 6. 2024 11:04

BioWare servíruje 20 minut záběrů z chystaného Dragon Age. Vskutku vydatná ukázka se věnuje prakticky všem důležitým herním prvkům.

Reklama

  • Dragon Age: The Veilguard se předvádí v gameplay ukázce
  • Autoři představili soubojový systém, interakci se společníky, rozhodování a mnoho dalšího

Nedávno přejmenované Dragon Age se během Xbox Games Showcase blýsklo v krátkém traileru, jenž zároveň prozradil, že se hry dočkáme ještě letos. Autoři zároveň přislíbili, že brzy navážou s vydatnější ukázkou. A slib skutečně splnili.

K dispozici máme dvacetiminutové video z úvodní části hry. O RPG leccos prozrazuje, ale zase ne tolik, abyste se museli bát spoilerů. Začneme u hlavního hrdiny, který se jmenuje Rook. Na začátku hry si budete moct vybrat rasu (člověk, elf, trpaslík, qunari) a frakci (Shadow Dragons, Grey Wardens, Antivan Crows, Lords of Fortune, Mourn Watch, Veil Jumpers). V příběhu pak navážete na události předchozích dílů, což mimo jiné znamená, že narazíte na dobře známé postavy.

Dragon Age: The Veilguard se představuje v novém traileru, hra vyjde ještě letos
i Zdroj: Xbox

Dragon Age: The Veilguard se představuje v novém traileru, hra vyjde ještě letos

Desetileté čekání na Dragon Age 4 se konečně chýlí ke konci, protože hra Dragon Age: The Veilguard vyjde ještě letos.

9. 6. 2024 19:25

Jednou z nich je Varric, jenž v ukázce doprovází Rooka během návštěvy Minrathousu, hlavního města tevinterského impéria. V jejich hledáčku je detektiv Neve Gallus. Dynamické duo se velmi rychle ocitne v problémech, protože Solas, hlavní záporák, zahájí děsivý rituál, vyvolá démony a celé město uvrhne v chaos.

Následně se ukáže Harding, zvědka Inkvizice, která představí možnosti v dialozích a interakci mezi postavami. Dojde samozřejmě také na souboje, které působí velmi akčním dojmem, nechybí ovšem možnost akci zastavit a pečlivě naplánovat další kroky a vydat rozkazy společníkům. Skupina se později přesune do Arlathanského lesa, kde narazí na další typy nepřátel, vidět můžete také bitvu s bossem a rozhodování ve vypjatých situacích, které je důležitým kořením celého herního zážitku.

Dragon Age: The Veilguard vyjde letos na podzim na PC a konzolích Xbox Series a PlayStation 5. Na konkrétní termín stále čekáme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama