VR hráčů na Steamu je dvojnásob, ale málo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka VR hráčů na Steamu je dvojnásob, ale málo

VR hráčů na Steamu je dvojnásob, ale málo

David Plecháček

David Plecháček

7. 1. 2019 09:55 6
Reklama

Zeptáte-li se nás, jak je na tom virtuální realita coby stále ještě nová platforma, zřejmě odpovíme, že stále stejně. Stále se na ní objevují výhradně menší tituly, zatímco větší firmy až na výjimky jako je Fallout, Skyrim nebo RE7 jen tak oťukávají zájem prvních majitelů. Ale situace samozřejmě stále stejná není, neustále se vývíjí, stejně tak jako přibývá majitelů headsetů.

To, že je VR na vzestupu, vychází z posledního hardwarového průzkumu Steamu. Pokud bychom statisticky porovnávali roky 2017 a 2018, jedná se o pověstné nebe a dudy, počet uživatelů s VR se totiž zdvojnásobil. Jenže na jedné straně jsou procenta a na straně druhé absolutní čísla, která už tak oslnivá nejsou. VR totiž vlastní zanedbatelné množství hráčů – pro srovnání jich zhruba stejně používá Steam na Linuxu.

Na začátku roku 2018 bylo procento uživatelů virtuálních headsetů ani ne na hranici půl procenta ze všech hráčů. Teď, ačkoliv můžeme hovořit o dvojnásobku, ale headset nemá ani celé procento z nich. Pokud Steam uvádí, že jej využívá přibližně 90 milionů hráčů, VR headset má na PC (a Steamu) necelý milion uživatelů.

Je nicméně pravda, že neexistuje přímé spojení VR a Steamu, ostatně majitelé Oculu Rift mají taktéž svůj Store a hry lze pořídit i jinde, pokud ale bere Steam jako orientační bod, nacházíme v těchto číslech důvod, proč je virtuální realita stále pro velké hráče nezajímavá. Navíc i přes výše uvedené užívá Steam nejvíce hráčů s Oculem, okolo 46 procent, přes 40 procent poté hráči s HTC Vive. Zbytek připadá na ostatní systémy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama