Victoria 3 dostane v bezplatném updatu desítky politiků, včetně Marxe či Lenina. Souběžně vydané DLC je pak dále rozšíří
i Zdroj: Paradox Interactive
Novinka Victoria 3 dostane v bezplatném updatu desítky politiků, včetně Marxe či Lenina. Souběžně vydané DLC je pak dále rozšíří

Victoria 3 dostane v bezplatném updatu desítky politiků, včetně Marxe či Lenina. Souběžně vydané DLC je pak dále rozšíří

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 4. 2023 09:40

Společnost Paradox Interactive oznámila na 22. května první placené rozšíření pro Victoria 3 s názvem Voice of the People. Balíček přeložitelný v kategorii Immersion Pack jako Hlas lidu bude stát 350 korun a přidá řadu politických buřičů i události inspirované novodobou francouzskou historií.

Reklama

  • Victoria 3 se 22. května dočká placeného balíčku Voice of the People
  • Balíček bude stát přibližně 350 korun a rozšíří politické funkce, které Paradox přinese v rámci bezplatné aktualizace
  • Jeho hlavním lákadlem je možnost interagovat se známými osobnostmi historie

Jak už název napovídá, Immersion Pack je balíček zaměřený na zážitek ze hry. Můžete očekávat, že se budete tedy dostávat ke spoustě příběhového obsahu, jako jsou nové příběhové eventy a záznamy v deníku, aktualizace stylizace a přepracované herní systémy. 

Immersion Packs budou v tomto duchu vždy tematicky zaměřeny na jednu zemi nebo oblast světa. Ve vlastní části DLC se tedy dostaneme vždy k příběhovému obsahu a novým funkcím (nyní v rámci Francie) a v rámci neplacené aktualizaci, která vyjde vedle něj, zase dostanete okleštěný prvek, se kterým DLC manipuluje.

V případě Hlasu lidu budou tímto bezplatným prvkem agitátoři politického hnutí, zatímco prémiovou funkcí DLC jisté interakce, jako je vyhánění lidí. Voice of the People tedy stejně jako chystaná bezplatná aktualizace rozšiřuje hratelnost o systém agitátorů, ovšem více detailněji. Jeho systém simuluje politický faktor, jenž se v dějinách objevuje od doby, kdy se politika stala skutečností. Balíček přidává do hry více než 60 historických postav, které mohou vystupovat jako agitátoři a jako vůdci prosazovat agendu proti vůli současné vlády. Samozřejmě vždy ve jménu lidu.

Nový systém umožňuje tedy z učebnic dějepisu oživit řadu osob, které bojují za své přesvědčení. Od ohnivého abolicionisty Johna Browna, jenž přichází ze své rodné Ameriky, může slovo získat i německá socialistka Rosa Luxemburgová, přičemž chybět nemůže ani Francouz Victor Hugo, Giuseppe Mazzini, Vladimir Lenin či Karl Marx. 

Slavné historické postavy, které takto potkáte, se nicméně nemusí vždy projevit žádaně – mohou tedy plodit i vlastní agendu. Mezi speciální akce, kterými je lze usměrnit, aby se tak nedělo, patří tedy např. již řečené vyhoštění, když se vám nelíbí jejich názory; povýšení, když jim chcete stranit; nebo pozvánka, když se zajímáte zase o ideologie těch, kdo jsou jinde nevítaní.

Agitátoři, kteří posilují moc zdola, taktéž dle vývojářů zastupují opačnou funkci než výše postavené skupiny, které běžně odrážejí požadavky politické elity. V závislosti na tom, jak se vaše cíle budou měnit a shodovat s jejich, mohou být tedy agitátoři buď bolestivým trnem v oku, nebo cenným spojencem vašeho politického programu.

Jak už jsme nicméně zmínili, placený balíček Hlas lidu je vedle postav, které se k vám dostanou už v aktualizaci, převážně zaměřen na Francii, jednu z největších mocností celého novověku. V nadcházejícím obsahu se tedy budeme zabývat především jejími tématy, jako je Pařížská komuna, Dreyfusova aféra a dynastický boj o francouzský trůn – samozřejmě včetně návratu Bonapartů. Budeme se též zabývat snahou o územní expanzi Francie v rámci Evropy i mimo ni, jako např. do severní Afriky nebo podél hranice evropského kontinentu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama