Ve Fortnite se objevil režim Impostors inspirovaný Among Us
i Zdroj: Hrej.cz
Fortnite Novinka Ve Fortnite se objevil režim Impostors inspirovaný Among Us

Ve Fortnite se objevil režim Impostors inspirovaný Among Us

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 8. 2021 14:31 1

Among Us dokázalo pobláznit celý herní svět, nezávislé studio Innersloth se díky zajímavému nápadu zkrátka trefilo do černého. Bylo tedy jen otázkou času, než se podobný koncept objeví i v dalších hrách, právě nyní je dostupný také ve Fortnite.

Reklama

  • Do Fortnite zamířil nový režim
  • Jde o variaci na Among Us
  • Vývojáři z nezávislého studia Innersloth z něj radost nemají

V Epic Games navíc pro novinku použili dostatečně výmluvný název - Impostors. Snad aby hned každému bylo jasné, co režim nabídne. Po mapě pobíhá deset hráčů, dva z nich jsou záškodníci, kteří se snaží sabotovat plnění úkolů a nenápadně likvidovat kolem pobíhající agenty. K tomu navíc mají několik možností, jak zahladit stopy, mohou třeba všechny okamžitě teleportovat pryč. Nechybí ani hlasování ve snaze odhalit podvodníky a zavčasu se jich zbavit.

Společnost Epic Games je dobře známá tím, že se neostýchá sáhnout po cizích nápadech. Samotný battle royale režim ostatně tvůrci okoukali od PUBG, do Fortnite pak také zakomponovali herní prvky z Apex Legends, konkrétně šlo o šikovný systém označování dalších hráčů.

Vůči režimu Impostors se již ohradila Victoria Tran ze studia Innersloth. Na Twitteru zmínila, že by bylo moc hezké, kdyby se Epic ozval s nabídkou spolupráce, indie scéna podle ní zažívá smutné chvíle. Zároveň podotkla, že jí tolik netrápí fakt, že došlo ke zkopírování základního mechanismu, překvapilo ji ale, že se Epic ani nesnažil pozměnit terminologii.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama