Vampire: The Masquerade – Swansong barvitě líčí osud nemrtvé umělkyně Emem
i Zdroj: Big Bad Wolf
Vampire: The Masquerade - Swansong Novinka Vampire: The Masquerade – Swansong barvitě líčí osud nemrtvé umělkyně Emem

Vampire: The Masquerade – Swansong barvitě líčí osud nemrtvé umělkyně Emem

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 5. 2022 10:20

Kříženec RPG a adventury Vampire: The Masquerade – Swansong se se závanem vydání rozhodl zaostřit na druhou ze tří postav – charismatickou pěvkyni Emem. Už dříve se tým vývojářů z Big Bad Wolf zaobíral údělem jejího společníka Galeba, staršího upíra z klanu Ventrue, jenž hře přináší nejen zkušenost, ale i chladnou logiku. Emem si je na druhou stranu své okázalosti dobře vědoma a svému okolí ji dává ráda najevo.

Reklama

  • Vampire: The Masquerade – Swansong dostává další z trailerů o postavě
  • Z trojice hrdinů se tentokrát zaměřuje na půvabnou Emem
  • Hra vychází už 19. května

Znovuzrozena v klanu Toreador a opěvována pro své nadání v jazzu. Emem je ve městě královnou klubů, zastánkyně neutrality i důležitou osobou v jednom. Síť jejích kabaretů tvoří po Bostonu zapřisáhlá místa míru. Jedná se o ta místa, kde kastovní systém ustupuje do pozadí a zástupci klanů (včetně vyvrhelů) mohou nejen zakopat válečnou sekeru, nýbrž i přejít do námluv a případné spolupráce.

Výrazná osobnost hlavní hrdinky, kterou ve hře doplní kromě Galeba ještě Leysha, se mj. promítá i do řeči jejího těla a celkového vystupování. Ve svém šatu se ráda vyjímá, a není tak zvláštní, že jich vystřídá několik – jeden pro příležitosti, kdy se chopí role velvyslankyně, a jeden pro běžné nošení. Tento fakt volně navazuje na to, že její hlavní silou je přesvědčivost, řečnictví a dobré způsoby.

Vampire: The Masquerade – Swansong barvitě líčí osud nemrtvé umělkyně Emem
i Zdroj: Big Bad Wolf

Ve svém postoji je Emem ovšem také trochu jiná. Do druhého života ji nepřivedla náhoda ani velká smůla, ale opojení láskou. Ve svém zahledění do upírky Hildy se dobrovolně rozhodla vzdát svého pomíjivého života a připojit se ke své družce až po zbytek věků. Je ovšem otázkou, zda právě toto pouto nebude nakonec také její největší slabinou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama