Vampire Survivors 2 nebude, pokud autora nenapadne nějaká revoluční myšlenka
i Zdroj: Poncle
Novinka Vampire Survivors 2 nebude, pokud autora nenapadne nějaká revoluční myšlenka

Vampire Survivors 2 nebude, pokud autora nenapadne nějaká revoluční myšlenka

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 3. 2023 12:00

Jedním z největších a nejpřekvapivějších hitů loňského roku je bezesporu nezávislá rubačka Vampire Survivors. Její autor Luca Galante se v rozhovoru pro magazín GameSpot rozpovídal o případném druhém dílu a naznačil, že z dobrých důvodů nejspíš nikdy nevznikne.

Reklama

  • Autor Vampire Survivors naznačuje, že žádné pokračování vznikat nebude, pokud ho nenapadne vyloženě přelomová novinka nebo změna

Sám Galante už několikrát projevil jisté překvapení nad tím, že se z jeho projektu stal tak úspěšný fenomén. Podotýká, že původně chtěl, aby si hru vyzkoušelo alespoň 100 lidí, což se chvíli zdálo jako bláhová myšlenka. Postupem roku se ale z Vampire Survivors vyklubal neobyčejný úspěch, který na Steamu vedl žebříčky prodejů. Autor nakonec s popularitou musel bojovat, protože například na telefonech se začaly rojit laciné kopie. Na platformě tak hru vydal úplně zdarma.

Proč je Vampire Survivors na mobilech úplně zdarma? Autor prý nenašel vývojáře, kteří by hru chtěli dělat bez agresivních reklam
i Zdroj: Steam

Proč je Vampire Survivors na mobilech úplně zdarma? Autor prý nenašel vývojáře, kteří by hru chtěli dělat bez agresivních reklam

Aktuální nezávislý megahit Vampire Survivors vás na počítačích i Xboxu vyjde na pár desítek korun, na mobilech je ale…

5. 1. 2023 12:02
2

Pokračování se ale asi jen tak nedočkáme, pokud vůbec. Současné nastavení DLC obsahu je totiž natolik přátelské a otevřené, že může Galante hru v podstatě neomezeně dopovat novými prvky, nepřáteli, úrovněmi i funkcemi. Rozšiřující obsah se navíc výborně prodává, pro případný vývoj pokračování tak nemá prakticky žádnou motivaci. Sám svérázně dodává, že nedává smysl vyvíjet novou hru, pokud nemůže nabídnout něco opravdu třeskutě originálního.

"Myslím, že pokud děláme pokračování nebo duchovního nástupce, měli bychom nabídnout něco zásadně nového,” zamyslel se během rozhovoru.

Pro Vampire Survivors zatím vyšlo jedno velké DLC Legacy Of Moonspell. V přípavě jsou další, klíčové hratelnostní prvky ale budou součástí bezplatných aktualizací.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama