Valiant Hearts ve vývojářském videu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valiant Hearts ve vývojářském videu

Valiant Hearts ve vývojářském videu

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

25. 5. 2014 07:45 1
Reklama

Dneškem můžeme začít odpočítávání jednatřiceti dnů do vydání dalšího původního titulu od UbiSoftu poháněném enginem UbiArt. 2D adventura s logickými hádankami Valiant Hearts bude mnohem dospělejším titulem než by se z obrázků mohlo zdát. V prvním vývojářském deníčku tvůrci hry popisují, jak se skutečné události a předměty z první světové války otiskly v pochmurné atmosféře hry.

Grafická stylizace vyšla z pera Paula Tumelaire, výtvarného ředitele hry, jenž na základě historického výzkumu a črtů přišel na vhodný styl, který atmosféru Velké války dokázal zachytit.

Pro Evropany je první světová válka mnohem osobnějším tématem než pro Američany a proto je možné, že se v hrách tak často neobjevuje. Tým z Montpellierského studia chtěl hráčům nabídnout něco jiného. K historicky přesnému zobrazení druhé dekády 20. století prošli vývojáři spoustou archivního materiálu, často i rodinnými mementy, neboť se válka dotkla prarodičů mnohých členů týmu. Knihy, fotografie a dopisy tvůrcům poskytly mnoho dramatického materiálu, ze kterých dokázali sestavit příběhy obyčejných lidí v nelidských situacích.

Účelem hry je pohlédnout na válku očima jejích účastníků, ne vojáků, ale normálních lidí, kteří byli do konfliktu vrženi proti své vůli. Valiant Hearts budou vyprávět příběh o válečných hrůzách, o lásce válkou rozdělené a o tom, jak se boje dotkly různých národů a kultur.

Valiant Hearts: The Great War vychází 25. června na konzole PlayStation i Xbox a PC v digitální podobě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama