V Číně se zvýšila poptávka po PS5 kvůli Black Myth: Wukong. Konzole se údajně opět přeprodává
i Zdroj: Game Science
Wukong Novinka V Číně se zvýšila poptávka po PS5 kvůli Black Myth: Wukong. Konzole se údajně opět přeprodává

V Číně se zvýšila poptávka po PS5 kvůli Black Myth: Wukong. Konzole se údajně opět přeprodává

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

Čínské obchody podle všeho nebyly připravené na zvýšenou poptávku po konzoli PlayStation 5, znovu se z ní stává nedostatkové zboží.

Reklama

  • PS5 se nyní v Číně ve srovnání se stejným obdobím v minulém roce prodává dvakrát více
  • Důvodem je obrovský zájem o Black Myth: Wukong
  • Na Xboxu stále chybí

Hned po vydání Black Myth: Wukong bylo jasné, že jde o další obrovský hit. Jako důkaz mohou posloužit čísla ze Steamu, titul už dosáhl na 2,4 milionu souběžně hrajících lidí, což je druhý nejlepší výsledek na této platformě.

Zároveň se ukázalo, že se těší obrovské popularitě především v Číně. Na tamním trhu dokonce došlo ke značnému navýšení zájmu o PlayStation 5, tedy jedinou konzoli, na které je hra nyní k dispozici. Bloomberg uvádí, že jsou prodeje v porovnání se stejným obdobím v minulém roce dvakrát větší.

Analytik Daniel Camilo v této souvislosti uvedl, že čínské obchody nebyly na zvýšený zájem o konzoli připravené, opět se z ní tedy stává nedostatkové zboží. Situace údajně využili překupníci, kteří herní mašinu nabízí s výraznou přirážkou. 

Zástupci společnosti Sony si tím pádem musí mnout ruce. Sluší se připomenout, že se během června objevily spekulace o nepřiznané dohodě mezi Sony a studiem Game Science ohledně přednostního vydání na konzoli PS5. Oficiálně se nic takového nepotvrdilo, opožděné uvedení na Xboxu autoři vysvětlili tím, že potřebují více času na optimalizaci.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama