Už i Nintendo přestává distribuovat produkty do Ruska, údajně kvůli problémům s logistikou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Už i Nintendo přestává distribuovat produkty do Ruska, údajně kvůli problémům s logistikou

Už i Nintendo přestává distribuovat produkty do Ruska, údajně kvůli problémům s logistikou

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 3. 2022 19:50

Japonský výrobce Nintendo oznámil, že přestává dodávat produkty do Ruska. Připojil se tak ke svým největším konkurentům Microsoftu (Xbox) a Sony (PlayStation). Na rozdíl od nich ale ve stručném oznámení nijak nezmiňuje invazi ruských vojsk na území Ukrajiny. Nintendo svůj krok vysvětluje tím, že je v současnosti v zemi komplikovaná logistika.

Reklama

  • Nintendo pozastavuje distribuci do Ruska
  • Zdůvodňuje to komplikovanou logistikou

“Rozhodli jsme se pozastavit dodávky všech produktů Nintendo do Ruska pro blízkou budoucnost. Důvodem je vážná nepředvídatelnost týkající se logistiky dovozu a distribuce fyzického zboží,” vysvětlila společnost v oficiálním prohlášení situaci magazínu Eurogamer. “Vedle toho prochází Nintendo eShop v Rusku v současnosti technickou odstávkou v reakci na pozastavení transakcí v ruských rublech ze strany poskytovatele plateb,” dodal mluvčí.

Společnost se tedy krok zdráhá jakkoliv spojovat se současnou situací ve východní Evropě. Souvislost je ale zřejmá. Právě Eurogamer navíc poukazuje na to, že Nintendo odložilo vydání remaků Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp až do odvolání. Později také stáhlo už zveřejněný trailer z YouTube

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama