Usedněte na královský trůn. Bethesda nečekaně vydala The Elder Scrolls: Castles
i Zdroj: Bethesda / Microsoft
Novinka Usedněte na královský trůn. Bethesda nečekaně vydala The Elder Scrolls: Castles

Usedněte na královský trůn. Bethesda nečekaně vydala The Elder Scrolls: Castles

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

2. 10. 2023 09:30 3

Bethesda se koncem minulého týdne postarala o malé překvapení, když vydala další hru pod značkou The Elder Scrolls. Nejde ale o klasický zážitek, jaký byste od zavedené fantasy série mohli očekávat.

Reklama

  • Bethesda spustila předběžný přístup do hry The Elder Scrolls: Castles
  • Hra je k dispozici na zařízeních s Androidem
  • Titul využívá podobné principy jako Fallout Shelter

Nejde totiž o klasické RPG, nýbrž o simulátor zaměřený na správu vlastního království. Mobilní titul je k dispozici pouze na zařízeních s operačním systémem Android, zatím se jedná o předběžný přístup. Svými principy nápadně připomíná Fallout Shelter, tuto hru ostatně zmiňuje také karta v obchodě Google Play.

„Od Bethesda Game Studios, oceňovaného vývojáře, který stojí za hrami Skyrim a Fallout Shelter, přichází The Elder Scrolls: Castles – nová mobilní hra, ve které budete mít pod kontrolou svůj vlastní hrad a dynastii.” 

Novinka se objevila bez doprovodného traileru, což vzbudilo spekulace, že k jejímu uvedení mohlo dojít neplánovaně. Ve hře se zhostíte role mladého panovníka, jenž bude činit důležitá rozhodnutí s dopadem na život všech poddaných, zároveň budete dohlížet na dění v jednotlivých komnatách, například na práci v kuchyni. Autoři připravili také dobrodružné výpravy po celém Tamrielu.

Zástupci Bethesdy v minulosti několikrát naznačili, že se chystají na rozšíření portfolia mobilních her. Castles nepřímo zmínil například Todd Howard, který se v jednom z rozhovorů nechal slyšet, že se do hry zamiloval. Také dodal, že titul bude zaměřen na mladší hráče.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama