Microsoft už zřejmě rozhodl o exkluzivitě The Elder Scrolls 6
i Zdroj: Bethesda
The Elder Scrolls VI Novinka Microsoft už zřejmě rozhodl o exkluzivitě The Elder Scrolls 6

Microsoft už zřejmě rozhodl o exkluzivitě The Elder Scrolls 6

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 9. 2023 09:13 1

Zprávy z herní branže se v posledních týdnech často točí kolem Bethesdy a Starfieldu, řeč občas přijde také na další díl série The Elder Scrolls. A právě k němu se nyní objevily čerstvé informace.

Reklama

  • Dokument poukazuje na exkluzivitu The Elder Scrolls 6
  • Hra by měla vyjít nejdříve v roce 2026

Je to pouhý týden, co se ke hře vyjádřil Phil Spencer. Šéf Xboxu musel odbavit nepříjemnou otázku ohledně exkluzivity, dočkali jsme se však pouze značně vyhýbavé odpovědi. Zdálo se, že Microsoft ještě nerozhodl, zda se šestý díl objeví také na platformách mimo ekosystém Xboxu, poslední zpráva ale říká něco jiného.

Šéf Xboxu promluvil o exkluzivitě The Elder Scrolls 6. Finální rozhodnutí ještě nepadlo
i Zdroj: Bethesda / Microsoft

Šéf Xboxu promluvil o exkluzivitě The Elder Scrolls 6. Finální rozhodnutí ještě nepadlo

Microsoft pomalu začíná sklízet plody nákladných akvizic, příkladem může být Starfield, jenž byl zařazen mezi exkluzivní…

11. 9. 2023 09:42
2

Novinář Stephen Totilo v této souvislosti poukázal na dokumenty, které sehrály roli během soudního sporu mezi Microsoftem a FTC. V nich je šestý díl The Elder Scrolls uveden jako titul, jenž se objeví na PC a konzolích Xbox, a to nejdříve v roce 2026. Spencer navíc evidentně otevřeně připustil, že by hra mohla vyjít pouze na těchto platformách.

Totilo připomněl, že šéf Xboxu během své výpovědi uvedl, že se o cílových platformách teprve bude jednat. Zároveň odhadoval, že do vydání hry zbývá minimálně pět let. 

Nutno podotknout, že zřejmě ani samotní vývojáři nyní netuší, kdy konkrétně hra vyjde. U takto složitých projektů se zkrátka velmi těžko odhaduje, jak půjde práce od ruky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama