update-globalni-launch-ps3-probehne-v-listopadu
Novinka Update - globální launch PS3 proběhne v listopadu

Update - globální launch PS3 proběhne v listopadu

sleepless.

sleepless.

15. 3. 2006 08:10
Reklama

Update 9:10 - Ken Kutaragi potvrdil během tiskové konference v Tokiu, že k zahájení prodeje konzole PlayStation 3 dojde na počátku letošního listopadu a to ve všech třech hlavních teritoriích. PS3 se tak v předposledním měsíci letošního roku dočkají nejenom hráči v Japonsku, ale i v severní Americe a v Evropě. Podrobnější informace jsou k dispozici v tomto speciálním článku

Původní zpráva 7:39 - Zatímco z tiskovky doprovázející setkání vývojářů v Tokiu pořádaného společností Sony Computer Entertainment Japan žádná oficiální informace týkající se PS3 ještě nepřišla, tak středeční číslo japonských hospodářských novin Nihon Keizai Shimbun přineslo článek o odložení launche PS3 na listopad. Podle anonymního zdroje je důvodem k posunutí launche problém s technologií ochrany proti kopírování Blu-ray disků, která ještě nebila finalizována. Článek sice neuvádí zda-li se posunutí launche PS3 týká pouze Japonska, ale víceméně by na tom nezáleželo, pokud jsou ovšem informace v něm pravdivé. Kdyby došlo k zahájení prodeje v Japonsku až na začátku listopadu, tak by to zcela určitě znamenalo posunutí launche PS3 přinejmenším v Evropě. Dá se jen těžko čekat, že by se spol. Sony pokoušela o globální launch zahrnující všechna tři hlavní teritoria – Japonsko, US, Evropa.

V článku je dále uvedeno, že až na technologii ochrany proti kopírování Blu-ray disků jsou jinak všechny vitální části PS3 připraveny k produkci, což platí jak o grafickém čipu, tak Cell procesoru. Proto prý spol. Sony tak dlouho trvala na tom, že launch PS3 proběhne ještě na jaře 2006, což by se jí podařilo pokud by došlo k finalizaci výše uvedené ochrany proti kopírování. Zda-li je informace z hospodářského denníku Nihon Keizai Shimbun pravdivá by se mělo prokázat během pár hodin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama