Úniky zřejmě ukazují mocný editor map pro Minecraft Bedrock
i Zdroj: Mojang / Microsoft
Minecraft Novinka Úniky zřejmě ukazují mocný editor map pro Minecraft Bedrock

Úniky zřejmě ukazují mocný editor map pro Minecraft Bedrock

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 3. 2023 15:57

Na internetu se objevily první záběry ze spekulovaného připravovaného režimu editace světa pro Minecraft Bedrock. Ten by měl umožňovat v jednoduchém prostředí upravovat minecraftové světy pomocí plošných nástrojů.

Reklama

  • Video ukazuje údajné prostředí připravovaného world editoru pro Minecraft Bedrock

Pro původní Java verzi Minecraftu takových nástrojů existuje spoustu, současný “hlavní” Minecraft s označením Bedrock je mnohem uzavřenější platformou, kde podobné prostředky zatím neexistovaly. Spousta komplexnějšího uživatelského obsahu tak vzniká v Java verzi, odkud je exportován do Bedrocku.

Datamineři ale opakovaně upozorňovali na to, že se v kódu uzavřenější verze opakovaně objevují náznaky chystaného world editoru. Uživatel Twitteru s přezdívkou Roger Badgerman nyní zveřejnil video ukazující rychlé úpravy klasického minecraftového světa s narychlo budovanými tělesy kamene nebo kopírováním částí světa. Takové prostředí je samozřejmě velmi užitečné pro tvůrce komplexních map a značně jim zjednodušší práci.

Kdy novinka do Minecraftu dorazí je samozřejmě otázkou. Podle všeho je téměř hotová, oficiálního oznámení jsme se ale zatím nedočkali.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama