Ultimate Team letos přinesl EA téměř 34 miliard korun, rok od roku si vede lépe
i Zdroj: Hrej.cz
FIFA 21 Novinka Ultimate Team letos přinesl EA téměř 34 miliard korun, rok od roku si vede lépe

Ultimate Team letos přinesl EA téměř 34 miliard korun, rok od roku si vede lépe

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 5. 2021 13:19

Karetní režimy Ultimate Team, které od roku 2008 společnost EA implementuje do svých sportovních titulů, jsou pro studio absolutním zlatým dolem. Alespoň to potvrzují zveřejněné finanční výsledky. Z nich vyplývá, že za poslední rok nateklo skrze karty ve FIFA, Madden a NHL do kasy EA 1,62 miliardy amerických dolarů (v přepočtu zhruba 33,8 miliardy českých korun). Absolutní většinu peněz přináší FIFA.

Reklama

  • Z finanční zprávy vyplývá, že Ultimate Team za fiskální rok 2021 přinesl EA 1,62 miliardy USD
  • Rok od roku je toto číslo vyšší
  • S hrozbou legislativních opatření by mohla společnost utrpět

Od roku 2015, kdy Ultimate Teamy přinášely “jen” 587 milionů dolarů jde o zhruba trojnásobný nárůst a společnost si výsledky pochopitelně pochvaluje. Není tak překvapením, že se snaží online režimy dále prosazovat a studia mají za úkol hráče doslova nutit k hraní Ultimate Team.

Čistý výnos EA v uplynulém fiskálním roce se vyšplhal na 5,6 miliardy dolarů, karetní režimy tak tvořily 29 procent celkového objemu. Přitom patří mezi poměrně kontroverzní systémy. Proti karetním balíčkům dlouhodobě zbrojí především evropské země, například v Belgii nebo Nizozemí je fungování celého systému přísně regulováno. Pravidelně se také ozývají hráči kteří tvrdí, že je celý systém velmi neférový a za utracené peníze jen málokdy vidí skutečně cenné hráče.

Vzhledem k sílícím negativním hlasům začíná na problematiku upozorňovat i samotná společnost. Ve své finanční zprávě přiznává, že plánované změny zákonů a legislativy sleduje. Další regulace by vzhledem k obrovské výnosnosti celého systému mohly být pro finanční úspěch firmy velmi citelné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama