Ubisoft vás zve do uzavřené bety XDefiant. Zahrát si můžete na PC, PS5 a Xbox Series. Nechybí ani crossplay
i Zdroj: Ubisoft
Tom Clancy's XDefiant Novinka Ubisoft vás zve do uzavřené bety XDefiant. Zahrát si můžete na PC, PS5 a Xbox Series. Nechybí ani crossplay

Ubisoft vás zve do uzavřené bety XDefiant. Zahrát si můžete na PC, PS5 a Xbox Series. Nechybí ani crossplay

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 4. 2023 07:15

Společnost Ubisoft po delším čekání nově zahájila i uzavřený beta test své chystané free-to-play střílečky XDefiant. Pokud si ještě vzpomínáte, tato FPS byla francouzským vydavatel poprvé představena už před necelými dvěma lety, kdy si jako tzv. Tom Clancy’s XDefiant nezískala moc pozitivních ohlasů i vzhledem ke zvolenému jménu. V březnu loňského roku se proto plán mírně změnil. Hra se zčásti přejmenovala a oficiálně oddělila od IP Tom Clancy’s a i skrze název se rozhodla jít svou vlastní cestou. Beta je tedy jakýmsi prvním testem, jak to může fungovat. Test poběží až do 23. dubna (přičemž ještě stále se lze registrovat) a podporuje crossplay pro PC, PS5 a Xbox Series.

Reklama

  • Ubisoft spustil otevřenou betu free-to-play FPS XDefiant
  • Beta poběží do 23. dubna na PC, PS5 a Xbox Series
  • Registrace se uzavírají dnes večer

Uzavřená beta, do které se lze hlásit zde, nabízí v tomto případě celkem 14 map, 24 zbraní a 44 doplňků. Ačkoli se postup nebude dle vývojářů přenášet do plné hry, Ubisoft řekl, že si hráči budou moci přenést alespoň kolem 10 exkluzivních kosmetických předmětů, které beta přináší.

Jelikož by se nicméně mohl zdát, že titul míří jen PC a stávající konzole, raději na tomto místě připomínáme, že je obecně v plánu i pro další systémy. Dle původní informace vychází i pro PS4 a Xbox One, přičemž vedle toho navštíví rovněž i streamovací platformu Amazon Luna.

Když už máme tyto základní informace za sebou, dejme na  další cestu, jak se do hry dostat. S ohledem na podmínky bety, Ubisoft totiž dále oznámil i to, že pro její popularizaci využije také systému Twitch Drop, tedy programu, který nabízí nejen exkluzivní obsah, ale především speciální přístup do uzavřené bety. Hráči mohou tyto přístupy získat, stejně jako tomu bylo kdysi u Valorantu, sledováním vybraných streamerů po určitou dobu (30 minut), přičemž skiny, která tak získají, budou platit i pro plnou hru.

Pro účast do tohoto programu musí hráči přitom udělat jediné: propojit svůj Twitter účet s účtem Ubisoftu a poté pouze sledovat. Francouzský vydavatel her při tom připomíná, že navázal spolupráci s celou řadou streamerů, takže získání kódů je co možná nejsnazší.

Co se týče samotné hry, k ní můžeme ještě dodat, že titul vzniká v americkém Ubisoftu San Francisco, a to pod vedením Marka Rubina, bývalého výkonného producenta Infinity Ward. Hra sází na rychlé, dynamické 6v6 zápasy, kde si lze podle dosavadních videí vybrat z celkem 5 frakcí vycházejících ze značek Ubisoftu: The Cleaners (The Division), Echelon (Splinter Cell), Libertad (Far Cry 6), DedSec (Watch Dogs) a nakonec Phantoms (Ghost Recon Phantoms). 

Každá z těchto frakcí má celkem tři základní postavy, z nichž jedna je odemčená rovnou a ostatní plněním misí. To ostatně platí i pro všechen další (ne nutně) kosmetický obsah. Ten bude totiž základním pohonem pro motivování hráčů k dalšímu návratu a zřejmě i financování celého titulu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama