Ubisoft prozradil herní dobu Assassin’s Creed Mirage. I zde se podobá prvním dílům
i Zdroj: Ubisoft
Assassin's Creed Mirage Novinka Ubisoft prozradil herní dobu Assassin’s Creed Mirage. I zde se podobá prvním dílům

Ubisoft prozradil herní dobu Assassin’s Creed Mirage. I zde se podobá prvním dílům

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

30. 7. 2023 09:10 3

Už od začátku marketingové kampaně Assassin’s Creed Mirage slýcháme, že letošní díl bude přeci jen z těch skromnějších. Mimo toho, že se změní velikost mapy, jež nebude jako nezměrná Valhalla, ale spíš jako Syndicate a Unity, bude hra také celkově kratší. To asi nikoho nepřekvapí, jelikož to už několikrát padlo, avšak co překvapit může, je o kolik to bude. Nově se totiž dozvídáme, kolik přesně hodin hra zabere – a to jak pro pilné hráče, tak i ty sváteční.

Reklama

  • Assassin’s Creed Mirage zabere na běžné dohrání 20 až 24 hodin
  • Pokud budete chtít ze hry vidět vše, půjde zase o 25 až 30 hodin 

Ubisoft už dříve odhalil, že i kompletní dohrání hry zabere hráčům řádově nižší desítky hodin. V novém rozhovoru však producent Fabian Salamon upřesnil, že čekat můžete 20 až 24 hodin dle toho, jakým tempem půjdete.

Toto číslo bude tak logicky vázáno na plnění vedlejšího obsahu, který hra bude obsahovat. Dohrání hry pro "perfekcionisty" bude tak o něco vyšší, zatímco pro spěchající zase o něco nižší. Ani ti, kteří jsou zvyklí dělat vše, však u hry nutně nestráví mládí. Podle Salamona mohou i ti nejpilnější z nás očekávat, že hru dokončí za nějakých 25 až 30 hodin, což je další náznak, že hře asi ona chybí zbytečná výplň.

Ubisoft přiblížil rozlohu světa Assassin’s Creed Mirage, Bagdád přirovnal k městům z předchozích dílů
i Zdroj: Ubisoft

Ubisoft přiblížil rozlohu světa Assassin’s Creed Mirage, Bagdád přirovnal k městům z předchozích dílů

Hned první nepotvrzené zprávy ohledně Assassin’s Creed Mirage zmiňovaly, že půjde o mnohem kompaktnější zážitek, který se…

16. 6. 2023 11:17

Vata byla přitom vždy něco, co se stalo této sérii tak trochu druhou přirozeností. Budeme-li vycházet čistě jen z časů, které pro dokončení hlavní linky (respektive i značné části vedlejších aktivit) uvádí HowLongToBeat, pak Valhalla zabrala něco kolem 60 hodin (96 hodin), Odyssey kolem 45 hodin (84 hodin) a Origins kolem 30 hodin (52 hodin).

Budeme-li podobně pokračovat, lze zjistit, jak série rostla. V (anti)chronologicky udáveném pořadí to vypadá tak, že počty hodin sice průběžně rostly, ale ne vždy díl od dílu, jak ukazuje následující tabulka.

Ubisoft prozradil herní dobu Assassin’s Creed Mirage. I zde se podobá prvním dílům
i Zdroj: HowLongToBeat

Tato tabulka je přirozeným důkazem, že ani tak košatá série, jako je Assassin’s Creed, neustále nerostla. V rámci celé série se sice často dělo, že další díl byl o nějakou tu hodinu delší než předchozí (zejména u číslovaných), ovšem byly tu i anomálie, které se pravidlu vymykají. 

Například takové Black Flag je jedna z nich. Tento díl se totiž zcela jistě odlišuje, protože je současně delší než všechny předešlé, ale i než dva následující. Jeho počet hodin silně v tomto případě ovlivnil především přídavek vodní plochy, kde jste vše překonávali lodí, jež nebyla zrovna z nejrychlejších.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama