AC: Mirage bude na poměry série o něco chudší na post-launch podporu. Neplánují se žádná DLC
i Zdroj: Ubisoft
Assassin's Creed Mirage Novinka AC: Mirage bude na poměry série o něco chudší na post-launch podporu. Neplánují se žádná DLC

AC: Mirage bude na poměry série o něco chudší na post-launch podporu. Neplánují se žádná DLC

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

16. 7. 2023 08:10

Vzhledem k tomu, že Assassin’s Creed Mirage je se svým vydáním v říjnu již takříkajíc za humny, začíná být na čase položit si stejnou otázku, jež padá u mnoha jiných her: Je pravda, že si pro nás vydavatel chystá hned některá DLC? A pokud ano, tak která? Inu, tentokrát tuto otázku patrně pokládáme zbytečně. Jak se totiž ukazuje, nový díl nejenže bude výrazně levnější a menší, co se rozsahu týče, ale ještě k tomu bude také ostříhán o další dodatečný obsah přímo u vydání.

Reklama

  • V současné chvíli nejsou v plánu žádná DLC pro Assassin’s Creed Mirage 
  • Jediné bonusy jsou zatím zahrnuté v předobjednávce a vyšších edicích

Skutečnost, že novinka Ubisoftu nedostane alespoň v dohledné době žádná post-launch DLC jsme se dozvěděli v sekci Redditu Ask Me Anything. Toto prohlášení zde nabídl Stéphane Boudon, jenž pracuje na hře jako její kreativní ředitel a jenž zde zodpovídal řadu otázek. 

Ve své odpovědi na jednu z nich pak přímo uvedl výše zmíněné. Ve svých vlastních slovech řekl, že se pro „Mirage zatím neplánuje žádné DLC ani rozsáhlé post-launch rozšíření," což vyvolalo smíšené reakce s ohledem na budoucnost hry. Ačkoli totiž dlouho víme, že Mirage bude v metrice série "menší" Assassin's Creed, svou velikostí se údajně vyrovná dílům, jako bylo Unity a Syndicate, přičemž oba se dočkaly pár rozšíření a také DLC obsahu. 

To podpora Valhally byla mnohem rozsáhlejší. Ubisoft k ní postupně vydal tři velká rozšíření – Wrath of the Druids, The Siege of Paris a Dawn of Ragnarök – jež přidávala celé nové oblasti a dlouhé příběhové linie. Tyto části DLC přišly taktéž spolu s dalším bezplatným obsahem. Příkladem jsou třeba nové série misí, které na sebe navazovaly, crossover s Odyssey, časově omezené eventy, další nastavení obtížnosti, Discovery Tour, roguelite režim a epilog, který vše ukončil dva roky po vydání hry.

Ironií osudu je pak nicméně nejvíce asi to, že Mirage samo o sobě začínalo také jako DLC pro Valhallu – jen se to změnila.. Po několika pokusech přerostlo DLC v samostatnou hrou, ač zřejmě s méně obsahem, a jak se ukazuje, také bez vlastních DLC, která by ji rozšířila.

Samozřejmě, celá tato věc s žádným DLC nepřichází tak úplně neočekávaně. O něčem mohlo vypovídat už třeba to, že Ubisoft tentokrát výjimečně nenastínil nic kolem season passu, což je o to více zarážející, jelikož jeho ostatní hry toto běžně dělají. Coby další Assassin's Creed bude tedy Mirage jakási výjimka. Ačkoli i on bude mít totiž dvě nadstandardní edice (konkrétně: deluxe a sběratelku), ani ty season pass neobsahují, a kromě fyzických bonusů kolektorky a jedné mise za předobjednávku, je zde jen kosmetický balíček dle Prince z Persie (oblečení, kůň, orel a zbraně), ale nic, co by naznačovalo další DLC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama