Ubisoft odhaluje taktické RPG Champions Tactics. Po Ubisoft Quartz půjde o další pokus s NFT
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Ubisoft odhaluje taktické RPG Champions Tactics. Po Ubisoft Quartz půjde o další pokus s NFT

Ubisoft odhaluje taktické RPG Champions Tactics. Po Ubisoft Quartz půjde o další pokus s NFT

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

1. 7. 2023 09:10

Více než rok poté, co Ubisoft odložil do šuplíku svůj první NFT pokus jménem Ubisoft Quartz, oznámila společnost druhý pokus s technologií NFT. Se hrou Champions Tactics: Grimoria Chronicles hodlá nyní využít nastupující technologii Web3 pro opětovné nastartování celého systému. Hra je popisovaná jako „zcela nové experimentální PVP taktické RPG“, která bude dle Ubisoftu prvním výsledkem vzešlým z jejich partnerství a společnosti Oasys.

Reklama

  • Ubisoft oznámil nové PVP RPG Champions Tactics: Grimoria Chronicles 
  • Hra se má zaměřovat na taktickou akci a bude fungovat s technologií blockchainu

Champions Tactics je přímo založena na blockchainu Oasys, který byl vydán na začátku roku 2022 s podporou mnoha vývojářů, včetně společností jako Square Enix, Bandai Namco, Sega a Ubisoft.

Teaser trailer, který si můžete prohlédnout níže, zůstává však velice vágní, co hra vlastně bude a co nabídne. Konkrétně ukazuje jen jakési herní siluety, které zdánlivě připomínají určité stolní herní miniatury, nicméně nic dále už známo není. Na oficiálních stránkách hry je pak pusto také. Je zde psáno jen to, že hra vyjde "už brzy", nicméně to, co hra je, chybí, takže se může klidně jednat i o placeholder a hra může vyjít až za dlouhou dobu. 

O hratelnosti nebo jiných částech hry nemůže být pak prozatím ani řeč. Největší záhadou je ostatně právě to, jak bude fungovat celá složka blockchainu, jelikož ani to Ubisoft nedokázal nepřiblížil, ačkoli s NFT již dříve pracoval. 

Jak už bylo totiž řečeno na samém začátku, Ubisoft ve své platformě už dříve jeden pokus měl (Ubisoft Quartz skrze Ghost Recon: Breakpoint), nicméně tehdy spoléhal na blockchainovou síť Tezos, nikoli Oasys, jako je tomu nyní. Společnost přitom nevysvětlila, proč právě pro Champions Tactics změnu provedla. Dříve diskutovala pouze to, že po neuspokojivém přijetí NFT v Ghost Recon: Breakpoint vývoj této platformy pozastavila, ačkoli o několik měsíců později generální ředitel Yves Guillemot novinářům řekl, že společnost s technologií neskončila.

„Nedávno jsme otestovali několik věcí, které nám dávají více informací o tom, jak lze [technologii blockchainu] využít a co bychom měli udělat ve světě videoher...". Řekl bych ale, že jsme stále ve fázi výzkumu,“ uvedl tehdy Guillemot. 

Ostatní herní společnosti, které jsme výše jmenovali, se dříve zabývaly NFT také, což pochopitelně platí i pro blockchain a Web3. Za příklad můžeme vzít Square Enix. Japonská společnost začátkem tohoto roku odhalila, že skrze blockchain přípravuje i novou hru Symbiogenesis, kterou propagovala jako "unikátní zážitek" ve "virtuálním světě". Společnost také ukázala, že nešlo o jediný podobný projekt, jelikož přišly další. Později v letošním roce např. prodávala také NFT ke hře Final Fantasy 7 jako oslavu 25. výročí, zatímco Sega podala zase ochranné známky na dva projekty: Sega Classics NFT Collection a Sega NFT. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama