Novinka Týden v kostce #7 - Hvězdy ve Warzone, nové PS VR a modifikace Resident Evil Village

Týden v kostce #7 - Hvězdy ve Warzone, nové PS VR a modifikace Resident Evil Village

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 5. 2021 18:00

Co nejzajímavějšího se stalo v uplynulém týdnu a na jaké hry se můžete těšit v tom příštím?

Reklama

DO WARZONE MÍŘÍ FILMOVÉ HVĚZDY OSMDESÁTÝCH LET

V Call of Duty Warzone se nově objeví známé tváře ze stříbrného plátna. Zatím nevíme kdy, ve Verdansku z roku 1984 ale bude bojovat o život legendární Rambo a neméně známý John McClane z populární série Smrtonosná past. Spekulace navíc mluví o tom, že je bude brzy následovat i Terminátor. Ve hře se tak objeví obličeje Silvestera Stallona, Bruce Willise a možná i Arnolda Swarzeneggera. Autoři se tak zřejmě snaží umocnit atmosféru osmdesátých let, kdy zmíněné filmy zažívaly největší slávu.

Další čtení: 
 

Do Warzone se řítí Rambo. Dle náznaků skutečně přijde i John McClane

Call of Duty: Warzone se rozroste o filmové hrdiny z osmdesátek


HVĚZDNÁ BRÁNA SE DOČKÁ REALTIMOVÉ STRATEGIE

V Čechách velmi oblíbená Hvězdná brána se konečně dočká plnohodnotného herního zpracování. Nepůjde ale o střílečku, jak by si asi mnozí přáli. Studio Slitherine totiž oznámilo vývoj realitmové strategie Stargate: Timekeepers. Ta přímo využívá licence studií MGM a hráče má přenést do období mezi sedmou a osmou sérií seriálu Stargate SG-1. O hře samotné zatím nevíme skoro nic, na výsledek jsme ale moc zvědaví. Přeci jen je pro české fanoušky Hvězdná brána téměř kultovní záležitostí.

Další čtení:

Slitherine oznamuje Stargate: Timekeepers. Hra se profiluje jako real-time strategie


CO BUDE UMĚT NOVÉ PSVR?

Magazín UploadVR přinesl zajímavé informace o tom, co všechno by měla umět druhá generace brýli PlayStation VR. Nové technologie samozřejmě přinesou výrazně ostřejší displej, který by měl zlepšit zážitek z hraní. Celý headset má navíc nabídnout vibrace tak trochu ve stylu ovladače DualSense. A nejzajímavější je zmínka o technologii sledování pohledu očí, tedy eye trackingu. Ta má umožnit přednostní renderování toho, na co se hráč právě dívá. VR brýle tak ušetří spoustu výpočetního výkonu a ještě vylepší celkovou grafiku. Kdy dojde k oficiálnímu představení brýlí? To zůstává otázkou.

Další čtení:

Report informuje o možnostech nového PSVR. Má nabídnout vysoké rozlišení, vibrace i sledování očí


MODDEŘI SE U RESIDENT EVIL VILLAGE OPRAVDU ČINÍ

Minulý týden vyšel Resident Evil Village a moc se povedl. Lukáš mu v recenzi udělil devítku. Hráči se ale možná ještě více baví modifikacemi hry. Stejně jako v případě remaků druhého a třetího dílu je totiž Village velmi jednoduché upravovat a nahrazovat modely postav. Po rumunském zámku vás tak může pronásledovat upírka s obličejem Mašinky Tomáše, nebo naopak hlavní hrdina Ethan dokáže provokovat Lady Dimitrescu obyčejnou plácačkou na mouchy. Vtipných modů najdete na internetu nebo YouTube stovky. 

Další čtení:

Mašinka Tomáš hlásí příjezd. Prohlédněte si vtipné modifikace pro Resident Evil Village


PŘÍŠTÍ TÝDEN VYCHÁZÍ

Knockout City (Pátek 21. května)

Miitopia (Pátek 21. května)

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama