Tvůrci Zeldy by měli velký zájem o filmovou adaptaci. Záleží hlavně na fanoušcích
i Zdroj: Nintendo
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Novinka Tvůrci Zeldy by měli velký zájem o filmovou adaptaci. Záleží hlavně na fanoušcích

Tvůrci Zeldy by měli velký zájem o filmovou adaptaci. Záleží hlavně na fanoušcích

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 5. 2023 13:43

Herním světem aktuálně hýbe velmi úspěšné vydání nového pokračování série The Legend of Zelda s podtitulem Tears of the Kingdom. Na titul se ze všech stran snáší pochvaly a absolutní hodnocení. Klíčoví autoři se nyní v rozhovoru pro Polygon krátce rozpovídali o tom, jestli by nestálo za to tento zájem přetavit i ve filmovou adaptaci.

Reklama

  • Producent a ředitel vývoje série The Legend of Zelda naznačují, že by měli velký zájem o filmové zpracování po vzoru úspěšného Maria
  • Rozhodující ale bude zájem fanoušků

Podobně masivní je totiž také úspěch instalatéra Maria, který se nedávno dočkal filmového zpracování. Super Mario Bros. ve filmu se rychle stali nejúspěšnějším herním filmem všech dob a zároveň i jedním z vůbec nejúspěšnějších animovaných filmů všech dob. Nintedo by tak pochopitelně mohlo vycítit šanci podobně zpeněžit i další oblíbené značky. Zelda pak vedle Pokémonů dost pravděpodobně patří do trojce největších jmen, které portfolio japonského výrobce tvoří.

V rozhovoru s producentem Ejdžim Aonumou a ředitelem vývoje Hidemaro Fudžibašim se tak magazín Polygon zeptal i na variantu filmové adaptace dobrodružství Linka a princezny Zeldy. Překvapivě se mu pak dostalo celkem konkrétní odpovědi. Aonuma jako dlouholetý producent série přiznal, že by ho taková varianta opravdu zajímala. Zároveň ale podotkl, že jen jeho zájem není dostatečnou hybnou silou na to, aby podobný projekt začal skutečně vznikat.

Fudžibaši následně dodal, že je v tomto ohledu důležitý především zájem fanoušků. Otázkou zůstává, jestli by tedy fanoušci měli začít volat po filmové adaptaci, nebo jestli stačí prostý prodejní úspěch hry.

O něm se teprve budeme přesvědčovat. Zatím totiž máme jediný hmatatelný důkaz komerčního úspěchu, a to ten z žebříčku krabicových prodejů ve Velké Británii. Podle něj si nicméně manažeři Nintenda můžou mnout ruce. Tears of the Kingdom se na britských ostrovech prodává ještě o polovinu lépe, než masivní únorový trhák Hogwarts Legacy a pokračování je tak nejúspěšnějším britským startem série The Legend of Zelda. I tak ale hra údajně o něco zaostává za loňskými Pokémony Scarlet a Violet.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama