První recenze The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom jsou tu. Podle nich jde o absolutní pecku
i Zdroj: Nintendo
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Novinka První recenze The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom jsou tu. Podle nich jde o absolutní pecku

První recenze The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom jsou tu. Podle nich jde o absolutní pecku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 5. 2023 17:25

Před pár hodinami byly zveřejněny první recenze očekávaného RPG The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Na to byly po velmi povedeném předchůdci Breath of the Wild kladeny opravdu vysoké nároky, autoři je ale zřejmě ještě překonali. Množí se totiž absolutní známky a na Metacritic jde o nejlépe hodnocenou hru letošního roku.

Reklama

  • Podle Metacritic je Zelda: Tears of the Kingdom nejlepší hra letošního roku
  • Zároveň jde o jednu z nejlepších her historie

Z celkem 83 recenzí je 82 pozitivních a maximálními desítkami se skutečně nešetřilo. “Tears of the Kingdom je jedna z nejkreativnějších, nejuspokojivějších a nejvíce odměňujících her které jsme kdy hráli. A to všechno ve starém známém Hyrule,” pochvaluje si třeba recenzent magazínu Stevivor. Recenze se shodují na tom, že nejde jen o plynulou evoluci Breath of the Wild, ale o v zásadě přelomovou záležitost s osobitými hratelnostními prvky, plnou skvělých nápadů, překvapení a do posledního detailu vypilovanou hratelností.

První recenze The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom jsou tu. Podle nich jde o absolutní pecku
i Zdroj: Metacritic / Snímek obrazovky

Jediná rozporuplnější recenze pochází z webu Gfinity, který kritizuje přílišné lpění na mechanismech Breath of the Wild, zároveň opomínání kouzla starších pokračování série a slabé vyprávění. Náznaky toho, že nejde o tak zásadní pokrok oprit předchozímu dílu se sice objevují i v některých jiných verdiktech, jinak je ale zdejší recenzent jediným hlasitějším kritikem.

Celkové agregované hodnocení dosáhlo na 96, což z nové Zeldy dělá nejlépe hodnocenou hru tohoto roku. Dosud toto prvenství držela taktéž switchová exkluzivita Metroid Prime Remastered. Jen bodík ji tak drží od předchůdce, je na roveň s původní WiiU verzí Breath of the Wild a řadí se mezi 30 nejlépe hodnocených her historie, třeba po boku GoldenEye 007, Uncharted 2, GTA V, BioShocku nebo Resident Evil 4. A to už je velmi kvalitní společnost.

V českých médiích také panuje velká spokojenost. Padly tři absolutní známky, na Vortexu, Bonuswebu i Zingu. Přísnější byl jen Pavel na Games, který se uchýlil k devítce. My jsme bohužel možnost přednostního přístupu neměli a do Hyrule se recenzující David vypraví společně s ostatními hráči.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama