Tvůrci LawBreakers vydávají battle royale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci LawBreakers vydávají battle royale

Tvůrci LawBreakers vydávají battle royale

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

10. 4. 2018 17:54 10
Reklama

Studio Boss Key se do dnešního dne pyšnilo pouze titulem Lawbreakers, o kterém se můžete více dočíst v naší recenzi od Honzy Konfršta. Frenetická akce pod taktovkou týmu vedeného Cliffem Bleszinskim, jednou z hlavních postav stojícími za sériemi Gears of War a Unreal, si získala nejednoho fanouška. Nyní se Boss Key rozhodlo udělat další krok vpřed. Svou šťastnou kartu vsadili tentokrát na Zacha Loweryho, který se kromě Lawbreakers podílel například na Agents of Mayhem nebo open-world akční sérii Saint's Row, jež v mnoha aspektech připomínala tak trochu (dobře, víc než jen trochu) ujeté Grand Theft Auto. Tento krok vpřed nazvali Radical Heights a dnešním dnem ho nabízejí zdarma v podobě Early Access verze na Steamu. Nebo chcete-li, EXTREME Early Acces verze, jak ji sami vývojáři nazývají.

Už od prvního pohledu to opět nevypadá na nic, co by ani vzdáleně připomínalo klidnou, takticky založenou akci plnou rozmýšlení, plánování několik kroků dopředu nebo reliastičnosti. Radical Heights svou bláznivou, futuristickou stylizací, říznutou americkými 80. léty nijak nezadá právě se zmíněnými Saint's Row. Chcete mít přilnavou světle modrou kombinézu a zelené afro? Prohánět se po mapě na BMX, které vám rodiče rodiče kdysi nechtěli koupit, protože by vsadili měsíční výplatu i s prémiemi na to, že se s ním spustíte z nejbližšího kopce bez jediné myšlenky na brždění? Sjet po laně z vyvýšeného plácku do středu dění a nadělat z nepřátel homadu balíčků s penězi, jako tomu bylo velmi podobně ve starších dílech již zmíněného GTA? Pak je tahle hra přesně pro vás. Ale zapomněl jsem zmínit jednu podstatnou, ne-li nejpodstatnější věc. Radical Heights nebude jen multiplayerovou střílečkou. Celá hratelnost se bude točit okolo dnes velice populárního herního režimu battle royale.

Při sledování traileru mi nedalo nevzpomenout na podobný, barvičkami a dynamickými možnostmi pohybu oplývající titul Sunset Overdrive. Podle prvních záběrů ze hry dostupných na internetu hra až takové možnosti nenabízí, je však na první pohled vidět, že se autoři snaží zprostředkovat co možná nejakčnější zážitek plný ne až tak docela vážné hratelnosti. Začíná se ve skateparku, kde mezitím, než se připojí ostatní, můžete svého parťáka naložit na pegy byciklu a prohánět se po rampách, trampolínách nebo si na kole štěstí vytočit nějaký ten bonus do začátku. Následně se, po vzoru battle-royale her, ocitnete přímo nad mapou. Jediným rozdílem je, že neskáčete z letadla. Alespoň zatím.

Mapa od pohledu zpracováním a velikostí jeví spíše jako podobná té, kterou jsme mohli vidět ve Fortnite od Epic Games, je ale předčasné usuzovat, jak moc je to na škodu či k dobru věci nebo jak moc se prostředí bude do detailů odlišovat. Vzhledem k rozšířeným možnostem pohybu oproti právě zmíněnému Fortnite nebo PUBG se pravděpodobně bude hrát na mnohem dynamičtější zážitek a jednotlivá kola tak nejspíš budou o poznání rychlejší a akčnější. Ostatně studio Boss Key už v Lawbreakers předvedli, co si pod pojmem „akce“ představují.

Jak bylo zmíněno, early-access verze hry je na Steamu dostupná zdarma. Jak je ale u podobných her zvykem, i v Radical Heights si můžete zakoupit za reálné peníze něco málo navíc. Za 13,99€ si můžete pořídit Founder's Pack, jak je balíček nazván. Ten měl původně obsahovat bonus v podobě desetiprocentního boostu herní měny, za kterou mělo být možné nakupovat zbraně na začátku nebo v průběhu hry. Ještě před vydáním early-access verze byl ale ze hry odstraněn a zaměněn bonusem v podobě tzv. Rad Gemů, určených pro nákup kosmetických úprav. Důvod je zřejmý. Vývojáři se chtěli vyhnout schématu pay-to-win, tedy zvýhodnění jednotlivců vůči ostatním na úkor utracených pěnez. Jestli v budoucnu bude možné herní měnu dokupovat za reálné peníze, zatím nevíme, ale je to víc než pravděpodobné. Krok vývojářů vzhledem k ranné fázi hry rozhodně chválíme.

Pokud vás hra Radical Heights zaujala, neváhejte, do ní naskočit ještě dnes. V rámci battle-royale her vypadá svým pojetím víc než zajímavě. Nám nezbývá, než vám popřát hodně štěstí, pevnou mušku a mnoho skvělých zážitků na virtuálním bojišti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama