Tvůrci fotbalu UFL podrobně představují systémy přihrávek, animací a obranných zákroků
i Zdroj: Strikerz Inc. / Oficiální web
UFL Novinka Tvůrci fotbalu UFL podrobně představují systémy přihrávek, animací a obranných zákroků

Tvůrci fotbalu UFL podrobně představují systémy přihrávek, animací a obranných zákroků

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 4. 2023 12:00

Mezinárodní studio Strikerz Inc. v další epizodě své série Journey podrobněji přiblížilo vývoj fotbalového titulu UFL. Tentokrát se zaměřilo na samotné jádro hratelnosti, tedy principy fotbalu. V téměř devítiminutovém videu herní designéři komentují design systémů přihrávek, obranných zákroků a některých zákonitostí pohybů hráčů.

Reklama

  • Autoři UFL se rozmluvili o základních mechanismech přihrávek a obrany

Do vyprávění se ponořili designéři Denis Krumkachev a Ilya Shimanskiy. Ti sami upozorňují, že si řadu konkrétních tajemství nechávají pro sebe, jinak ale poměrně podrobně představují, jak bude fotbal v UFL fungovat. Lákají například na komplexní systém přihrávek, který se řídí především individuálními atributy fotbalistů, náročností technického zpracování a tak dále. Opět kladou důraz na to, že má hra být pokud možno férová a stát především na stavbě týmu a schopnostech hráče.

V oblasti obranných zákroků například přibližují úskalí designu pasivních obranných zákroků. Zatímco v případě klasického aktivního zákroku obránce odkopne míč mimo dosah původního majitele a jen k němu doběhne, u pasivního zákroku se musí moc nad balonem měnit plynule a současně tu funguje hned několik herních mechanismů.

Zajímavý je závěr videa, ve kterém se autoři zamýšlejí nad (ne)dokonalostí hry. Sami přiznávají, že jejich systém nikdy nebude perfektní a ani perfektní hratelnost nehodlají slibovat. Chtějí jen ladit do té doby, než budou s výsledkem spokojeni natolik, aby ho pustili mezi hráče.

UFL by mělo vyjít ještě během letošního roku na PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama