Tvůrci druhého Stalkera uklidňují hráče, k dalšímu odkladu prý nedošlo
i Zdroj: GSC Game World / Steam
S.T.A.L.K.E.R. 2 Novinka Tvůrci druhého Stalkera uklidňují hráče, k dalšímu odkladu prý nedošlo

Tvůrci druhého Stalkera uklidňují hráče, k dalšímu odkladu prý nedošlo

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 9. 2022 09:21

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že platforma Xbox začala uživatelům automaticky rušit předobjednávky Stalker 2: Heart of Chornobyl a vracela jim peníze. Argumentovala tím, že je hra odložena na neurčito. Automaticky jsme tedy počítali s tím, že byla hra skutečně znovu odložena, tvůrci ale nyní avizují, že k žádným změnám nedošlo.

Reklama

  • Předobjednávky Stalker 2 na Xboxu byly zrušeny jen proto, že jde o standardní proces platformy
  • Až bude datum vydání, budou i předobjednávky. K dalšímu odkladu nedošlo

Ukrajinské studio GSC Game World bylo kvůli invazi ruských vojsk na Ukrajinu nuceni vývoj na čas přerušit a část týmu přestěhovat do Prahy. Kvůli tomu byla hra odložena na příští rok. Krok Xboxu ale zřejmě neznamená, že by došlo k dalšímu odkladu. Platforma sice úplně vypnula možnost předobjednávání hry, to ale není úplně směrodatné.

„Byli jsme nuceni hru odložit na rok 2023 bez pevného data vydání. Oznámili jsme to během Microsoft Extended show na letošní E3, společně s vývojářským deníčkem a rozšířenou cutscénou. Microsoft vrací peníze za předobjednávky her bez pevného data vydání. Až nové datum vydání oznámíme, předobjednávky budou opět spuštěny. Opatření se netýká předobjednávek na PC,“ vysvětlil tiskový mluvčí studia pro magazín PC Gamer.

Xbox tedy jen postupuje dle svých obchodních podmínek a reaguje na to, že hra nemá datum vydání, i když dříve měla (naposledy 8. prosince letošního roku). Vývoj by měl pokračovat podle aktuálního plánu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama