Studio GSC Game World přináší intro z chystaného Stalkera a potvrzuje odklad na příští rok
i Zdroj: GSC Game World
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl Novinka Studio GSC Game World přináší intro z chystaného Stalkera a potvrzuje odklad na příští rok

Studio GSC Game World přináší intro z chystaného Stalkera a potvrzuje odklad na příští rok

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

15. 6. 2022 10:25

V rámci Xbox & Bethesda Games Showcase 2022 bylo naznačeno, že byl chystaný Stalker odložen na příští rok. Tuto skutečnost nyní potvrzuje nová ukázka, která zároveň poslouží jako intro.

Reklama

  • K dispozici je úvodní ukázka z druhého Stalkera
  • Intro potvrzuje odklad na rok 2023
  • Další video zachycuje konflikt na Ukrajině a jeho dopad na životy vývojářů

Video s podtitulem Enter the Zone zachycuje náklaďák mířící do Zóny, na jeho korbě se pomalu probouzí hlavní protagonista celého příběhu. Závěr ukázky je v režii jakési anomálie, která si výrazně pohraje s gravitací. A pak už se na obrazovce rozsvítí rok 2023. Odklad je tedy oficiální.

Jak už jsme informovali, důvodem je z velké části konflikt na Ukrajině, kde studio GSC Game World na hře pracovalo. Při této příležitosti vydalo video, v němž jsou zachyceny nezáviděníhodné momenty způsobené Ruskou invazí, vidět je třeba náročný přesun do bezpečí (tvůrci se museli přemístit do České republiky). 

Ne všichni ale rodnou zemi opustili. Ve videu promluvili také vývojáři, kteří se přidali k armádě. Z fronty se přihlásil Dmytro Iassenev pracující na umělé inteligenci, komunitní manažer Oleksii Ivanov nebo narrative designer Maksym Hnatkov. Celá řada dalších kolegů z obav o vlastní bezpečnost raději veřejně nevystupuje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama