Tvůrci Battalion 1944 vrací peníze všem podporovatelům. Děje se tak 7 let od začátku kampaně na Kickstarteru
i Zdroj: Bulkhead
Battalion 1944 Novinka Tvůrci Battalion 1944 vrací peníze všem podporovatelům. Děje se tak 7 let od začátku kampaně na Kickstarteru

Tvůrci Battalion 1944 vrací peníze všem podporovatelům. Děje se tak 7 let od začátku kampaně na Kickstarteru

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 7. 2023 11:10

Vývojářské studio Bulkhead a jeho mateřská společnost Splash Damage oznámily, že všichni podporovatelé Battalion 1944 na Kickstarteru (resp. Battalion: Legacy) mají nárok na vrácení peněz. Refund proběhne bez ohledu na platformu, výši příspěvku nebo dobu hraní a zahrne více než 10 tisíc podporovatelů a 317 tisíc liber (skoro 9 milionů korun). Na hráče, kteří si hru koupily až po vydání, se nárok refundu nevztahuje.

Reklama

  • Vývojáři Battalion 1944 nabízejí vrácení peněz všem podporovatelům hry na Kickstarteru
  • K zažádání o refund je potřeba aktivně reagovat na zaslaný dotazník
  • Tento dotazník dojde podporovatelům na přidružený e-mail

Historie hry

Jak už název napovídá, Battalion 1944 je FPS zasazená do kulis 2. světové války. Je silně inspirována nejslavnějšími střílečkami tohoto žánru, včetně Medal of Honor nebo Call of Duty, kdy stejně jako ony cílí hlavně na online komponentu. 

Herní režimy zahrnují tedy již dobře známou klasiku: standardní Search & Destroy, kde hraje 5 proti 5, Team Deathmatch a také Rifles Only – nicméně ani to na popularitu nestačilo. 

Společnost Bulkhead, která kickstarterovou kampaň směle odstartovala už v roce 2016 (aby hru na PC vydala o 3 roky později), začala hru tlumit už před delší dobou. Slibné spuštění předběžného přístupu totiž vystřídalo po únoru 2018 zklamání, kdy slibované vydání pro konzole nepřišlo a komunikace vyschla. 

Jen tak pro informaci: poslední aktualizace, kterou Bulkhead před současným oznámením na Kickstarteru zveřejnily, přišla už v lednu 2018 – což pouze ukazuje na problémy, které se ve firmě děly. 

Odtržení od původního vydavatele

Střípkem naděje byl možná až srpen 2022, kdy se ovšem bavíme jen o jednom ze střepů plně rozbité mozaiky. Studio tehdy totiž jen suše oznámilo, že dochází k rozvázání zjevně nefungující spolupráce s vydavatelem Square Enix a že hra vyjde znovu skrze Steam jakožto bezplatný Battalion: Legacy.

Při tomto vydání došlo ovšem i na to, čeho se mnozí hráči obávali. Oficiální zpráva jasně potvrdila, že na jakýchkoli vydání konzolových verzí nakonec vůbec nedojde a že vrácení peněz za ně bude k dispozici všem, kteří je podpořili. 

„Chci, aby hráči pochopili, že se velice omlouváme za to, že jsme nebyli schopni splnit očekávání hráčů i sebe samých a že jsme letěli příliš blízko slunci a pokusili jsme se o víc, než jsme v té době mohli zvládnout," řekl CEO Bulkhead Joe Brammer k rozhodnutí poskytnout náhrady.

Zajímavé je, že z nového videa také vyplývá, že Bulkhead spolupracoval se společností Splash Damage, tvůrci her Gears Tactics, Brink a Enemy Territory: Quake Wars, aby probrali způsoby, jak by se daly napravit vztahy s hráči. Původním cílem bylo prý ušetřit dost peněz na refund z Kickstarteru, ale když se to dozvěděli lidé ze Splash Damage, nabídli se s tím, že pomohou Bulkhead zaplatit účet za vrácení peněz.

Proces vrácení peněz

Postup, který je potřeba k zažádání o refund učinit, je všem podporovatelům hry zaslán i prostřednictvím e-mailu.

Společnost Bulkhead uvádí, že lidé, kteří chtějí peníze zpět, budou muset do 30 dnů od tohoto oznámení odpovědět na dotazník. Po uplynutí této lhůty bude pak společnost ručně rozesílat peníze na účty PayPal, přičemž tento proces by měl být dokončen do 3 měsíců od konce řečeného průzkumu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama