Treyarch přišel o svého ředitele designu. V minulost vedl vývoj kampaně několika dílů Call of Duty
i Zdroj: Treyarch Studios / Activision
Novinka Treyarch přišel o svého ředitele designu. V minulost vedl vývoj kampaně několika dílů Call of Duty

Treyarch přišel o svého ředitele designu. V minulost vedl vývoj kampaně několika dílů Call of Duty

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

20. 8. 2023 09:10

David Vonderhaar, který se počítá mezi jedny z nejzkušenějších autorů, kteří kdy pracovali se sérií Call of Duty, oficiálně opustil studio Treyarch a společnost Activision. Vývojář to oznámil na svém LinkedIn profilu, kde uvedl, že začal pracovat v Treyarch před 18 lety a od té doby působil jen tam. Nyní prý odchází, aby zažil něco nového. Dle svých slov odešel aktuálně čistě proto, aby "prozkoumal nové příležitosti“, jež na něj čekají v herním odvětví.

Reklama

  • Treyarch přichází o vedoucího designéra jeho dílů Call of Duty
  • Po 18 letech se vydal vyhledávat nové pracovní příležitosti

Vonderhaar byl v rámci hierarchie Treyarchu představitelem vedoucí pozice ředitel designu (v originále design director). Do řad studia nastoupil takto v roce 2004, kdy svou tamní kariéru zahájil s Call of Duty 2: Big Red One, načež se více proslavil u série Black Ops. 

Jako ředitel designu takto pracoval celkem na 8 dílech Call of Duty, kdy v Activisionu působil však ještě dříve. V roce 1996 naskočil do jeho kanceláří už na pozici senior online manažer, jíž zastával až do roku 2000. Poté přešel do Intuitu, po čemž následovalo dvouleté působení ve společnosti GameSpy. Následně se v roce 2004 rozhodl pro své finální působiště. Zvolil Treyarch, který v té době již vlastnil Activision (od jeho akvizice v roce 2001), a na tomto místě dodnes zůstal.

David Vonderhaar
i Zdroj: Dot Esports
David Vonderhaar

„Dnes vám oznamuji, že jsem opustil Activision a Treyarch po neuvěřitelných 18 letech a osmi hrách Call of Duty," napsal Vonderhaar na svém LinkedIn profilu. „Svým spolupracovníkům v Treyarchu jsem nesmírně vděčný za čas, který jsme investovali do práce na zdokonalování našeho řemesla, nikdy jsme neseděli na zadku kvůli úspěchům a vždy jsme přemýšleli, jak zlepšit to, co navrhujeme a jak to vyrábíme.

„Současně děkuji také komunitě Call of Duty za vaši stálou vášeň a nadšení. Tato energie často poháněla naše odhodlání jako studia i jednotlivců. Vždy budu vděčný za možnost komunikovat s tolika z vás přímo online i osobně. Tato energie bude vždy mou obrovskou součástí,“ dodal vývojářům s rozloučením.

Vývojář dále pronesl, že zůstane ve videoherním průmyslu i nadále, ač přirozeně v jiném týmu. Uvedl, že pracuje v současné době už na dalším blíže nespecifikovaném herním projektu, o kterém zatím sice nemůže mluvit, ale už se těší, až bude moct.

Společnost Treyarch dále sama uvedla vlastní rozloučení, kde vzdala hold práci vývojáře. Studio zde uvedlo, že Vonderhaarova disciplína, kreativita a také inovace pomohly v průběhu let formovat celou identitu Treyarchu, kdy nesmírně důležité byly jak jeho nezapomenutelné hlášky, tak i průkopnické nápady.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama