Značka Far Cry má nové kreativní vedení. Na vývoj dalších dílů bude dohlížet autor příběhu Far Cry 5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Značka Far Cry má nové kreativní vedení. Na vývoj dalších dílů bude dohlížet autor příběhu Far Cry 5

Značka Far Cry má nové kreativní vedení. Na vývoj dalších dílů bude dohlížet autor příběhu Far Cry 5

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 8. 2023 08:40 4

Dlouholetý scénárista a designér příběhů Drew Holmes se po své předešlé práci na Far Cry: New Dawn a Far Cry 5 stal nyní ředitelem celé značky Far Cry. Vývojář to oznámil na svém LinkedIn profilu, kde také naznačil, že Ubisoft nově shání další vývojáře pro rozvíjení značky. Bývalý držitel této pozice – Dan Hay – opustil Ubisoft v roce 2021. Stalo se tak po deseti letech, co působil v jeho montrealském studiu.

Reklama

  • Značka Far Cry má v Ubisoftu nového vývojáři, který na ni celkově dohlíží
  • Je jím Drew Holmes, který tak nahradil bývalého šéfa Dana Haye na pozici ředitele celé značky Far Cry

„Bylo to několik vzrušujících měsíců…", uvedl Holmes, „ale jsem šťastný, že se s vámi mohu již podělit o to, že nastupuji na novou pozici IP ředitele Far Cry ve společnosti Ubisoft! Čekají nás velké věci. Takže pokud se se mnou chcete podílet na vývoji této skvělé značky, rozhodně se neváhejte ozvat."

Holmes v Ubisoftu působil jako již zmíněný vedoucí příběhu u řečených dílů Far Cry, nicméně už dříve reputaci budoval jinde. Než nastoupil do Ubisoftu, byl také hlavním scenáristou u hry BioShock Infinite ve studiu Irrational Games a také scénáristou pro tým Volition, kde zase pracoval na prvních třech dílech série Saints Row.

Podle zpráv z tisku Ubisoft v současnosti vyvíjí minimálně dvě hry ze série Far Cry: sedmý díl a díl, který je zaměřen na multiplayer. Letošní zprávy tvrdily to, že právě Far Cry 7 (tedy další hlavní díl série) údajně Ubisoft staví na svém enginu Snowdrop, nikoliv na enginu Dunia, jenž byl použit pro poslední díly.

Samostatná hra pro více hráčů, která je prý stejně jako sedmička chystána na konec roku 2025, je údajně střílečkou založenou na sběru cenného nákladu a prvcích battle-royale. 

Jedná se tak o hru, která je tak velice podobná tomu, co zatím známe. Alespoň v teorii by totiž měla odpovídat esenci Escape From Tarkov a Hunt: Showdown, tedy subžánru extraction-based stříleček, kde nejde jen o eliminaci hráčů, ale i o včasný únik z určité oblasti.

Podle insiderů Ubisoft pracuje na sedmém Far Cry a multiplayerovém spin-offu. Zřejmě se vydáme na Aljašku
i Zdroj: Ubisoft

Podle insiderů Ubisoft pracuje na sedmém Far Cry a multiplayerovém spin-offu. Zřejmě se vydáme na Aljašku

Ubisoft pracuje na dvou nových hrách ze série Far Cry. Konkrétně na regulérním pokračování a menším titulu zaměřeném na…

27. 1. 2023 10:16
1
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama