Tony Hawk's American Wasteland Článek Tony Hawk‘s American Wasteland - 2. díl

Tony Hawk‘s American Wasteland - 2. díl

David Vlach

David Vlach

2. 4. 2006 22:46
Reklama

The Mall

Velice rychlý level, jehož architektura je koncipována tak, že jím projíždíte jako okruhem. Hned na začátku můžete na protější rampě nabrat rychlost a pomocí revertu a manuálu skočit na zábradlí a sjet dolů, kde přes další manuál vyjet po další zábradlí nahoru a zakončit celé combo proskočením první skelněnou tabulí. Odsud můžete seskočit na zábradlí vlevo dole, na kterém, se nachází část písmen COMBO, na konci zábradlí seskočte, a přes manuál dojeďte až ke schodišti. Pokud máte dostatečnou rychlost můžete zkusit skočit přes schodiště a provést trik Impossible (nahoru + flip), čímž splníte další úkol. Pak se vraťte zpátky nahoru, a vyjeďte ještě o jedno patro výše. Tady se totiž nachází další skleněná tabule, kterou musíte rozbít. Odsud můžete skočit vlevo na malý plácek s autem a skokánkem na konci. Musíte se pořádně rozjet, najet na levou část skokánku a doufat, že se trefíte na osvětlení, po kterém se grindováním dostanete k tajné kazetě. Následovně seskočte dolů, seberte písmeno A, rozbijte třetí skleněnou tabuli a s co největším rozjezdem skočte přes eskalátory trik Benihana (vpravo + dolu + grab). Poté už vás čeká jen přímá rychlá cesta, při které stačí sebrat písmeno T, rozbít dvě skleněné tabule a v závěru přeskočit malou propast a sebrat E. Pokud by jste měli problémy s nabírání skóre tak využijte vysokých skokánků, kdy padáte dlouho na zem a nebo římsy v poslední, venkovní části levelu, která vede kolem celé zdi a vy můžete během grindování nabírat body ježděním po zdi.

Obvyklá rekapitulace bodů na závěr. Pokud se hned po startu otočíte a zkusíte vyskočit po zdi nahoru, nejdete první bod. Druhý bod je hned pod 16ti schodovým schodištěm, Kousek odsud se nachází také další dva bodíky. Jeden je kousek od písmene A ten druhý v jednom z obchodů. Stačí jen rozbít mříž, která uzavírá obchod. Poslední bod, najdete na římse ve venkovní části nákupního centra, respektive je uprostřed malé mezery mezi římsami.

Chicago

Skate park jak má být. Celý level je jedna místnost, takže nebudete mít žádné problémy s hledáním písmen a jiných věcí, proto vynechám i závěrečné umístění bodů. Hned po startu se vrhněte na písmena COMBO, grindujte po dvou trámech a pak přes manuál skočte s jedné rampy na druhou. Hned při dopadu musíte přes revert do dalšího manuálu a sebrat poslední písmeno. Pokud by jste s tím měli problémy můžete po sebrání předposledního písmena seskočit z prkna a pro poslední písmeno doběhnout pěšky. Posbírání písmen SKATE tu rozebírat nebudu, jsou vidět na první pohled. Tajná kazeta se nachází na ochozu v prosklené místnosti, kterou musíte nejprve rozbít. Další úkol je provést trik Bonned Ollie (oliie + ollie) přes trám na kterém bylo písmeno C. Jenom nezapomeňte, že ten trik musíte udělat dřív než přeskočíte trám. Následující trik je také hračka, napravo od startovní pozice jsou dva dřevěné ostrůvky spojené tyčí. Přeskočte z jednoho na druhý a ve vzduchu předveďte trik 360 Shove-it (dolů + flip + flip), jedná se o trochu náročnější kousek, takže musíte mít větší rozjezd a provést trik dostatečně brzo, aby jste ho stihli dokončit. Posledním úkolem je přeskočit přes výčnělek v bazénu s trikem Backflip (dolů + grab + grab), stačí si jen dobře najet, šipkou dopředu vyskočit z jedné části bazénu do druhé a udělat trik. Teď ještě pár tipů na pořádné combo. Osvědčila se mi následující taktika. Na začátku se rozjedete uděláte transfer do U rampy a při tom provedete nějaký flip nebo roll, navážete revertem a přes manuál skočíte opět do vzduchu a uděláte ještě další trik, nejlépe speciál. Znovu revert a manuál a teď můžete buď znovu zkusit trik ve vzduchu a zpět na revert a manuál nebo už teď začněte grindovat po rampě směrem ke zdi. Od zdi se odrazte, grindujte a nakonec seskočte do manuálu a zakončete nějakým lehkým trikem. Samozřejmě pokud budete grindovat po delší straně U rampy, která navazuje na římsu, můžete si nahrabat spoustu bodů, já sám jsem v tomto levelu udělal svůj vlastní rekord (něco přes 1,5 milionu).

Kyoto

Japonské centrum plné neonů, drátů nabízí nespočetně mnoho způsobů na procvičení všech různých triků. Hned na začátku před sebou uvidíte první písmeno, seberte ho, na rampě se otočte a jeďte zpátky. Na eskalátoru uvidíte druhé písmeno a před ním hrací automat. Ten rozbijte a po eskalátoru vyjeďte nahoru. Tady máte po levici a po pravici lavičky zakončené skleněnými tabulemi. Musíte přeskočit z jedné lavičky na druhou, při tom rozbít obě tabule a předvést Kickflip (vlevo + flip). Jednoduše začněte grindovat po lavičce před skleněnou tabulí a pak vyskočte a předveďte trik. Měli by jste dopadnout přímo na protější lavičku. Pak seskočte o patro níže a za sloupem seberte písmeno A. Vyjeďte ven a dejte se vlevo. Tady bude uprostřed rampy další hrací automat a v rohu písmeno T. Pak pokračujte k budově v centrální části, kde je COMBO, nahoře na drátu uvidíte poslední písmeno. Aby jste se k němu dostali, rozjeďte se přímo proti rampě, která obklopuje centrální budovu a vyskočte na drát. K sebrání COMBO písmen stačí jen grindovat po zábradlí, které obklopuje budovu. Jen musíte začít správným směrem, protože jinak se pak odkloníte a nepodaří se vám sebrat poslední písmeno. U stěny budovy je také třetí hrací automat určený k demolici. Ještě zbývají dva, předposlední je v malém skate parku v rohu a poslední při pravé straně silnice vedoucí z centra, přímo u stěny budovy. Hned naproti se nachází stará japonská brána. Přes ní musíte provést transfer a trik Pop Shove-It (dolů + flip), důležité je dobře si najet, aby jste dostali body za transfer a doskočili na druhou stranu. Teď už nám chybí jen tajná kazeta, která se nachází na třetí římse polorozbořené budovy. Stačí vyskočit na první římsu, začít grindovat, pak skočit na druhou, na třetí a dojet si až pro kazetu.

Prozrazení umístění všech bodů tentokrát nevynechám. První jste pravděpodobně sebrali, když jste sbírali písmeno K, protože se vznáší hned vedle něho. Druhý bodík je u polorozbořené budovy, hned na kraji vyhloubené díry. Třetí je v malé čtvercové rampě, kde bylo písmeno E a hrací automat uprostřed. Předposlední je v malém skate parku a poslední mezi dvojicí bazénů, nalevo od startovní pozice. Aby jste ho mohli sebrat, budete potřebovat trošku větší rozjezd.

Ruins

Všude kolem policejní zátarasy, přejetá zvířata na silnici, oheň v oknech, prostě poslední level jak má být. Hned na začátku seskočte s prkna a zaběhněte do budovy napravo. Výtah vás vyveze až na střechu, kde pořád po svých přistupte ke okraji střechy a udělejte jeden krok kupředu. Během pádu by jste měli sebrat tajnou kazetu a přímo před vámi bude ležet balení koblih. Seberte je a seskočte dolů. Tady na vás čeká první přejeté zvířátko, pravděpodobně mýval ;-). Také je tady první hydrant, na kterém musíte vydržet pár vteřin předvádět Natas spin (grind + bert slide). Jakmile hydrant praskne seskočte a pokračujte dál, směrem k hořící budově. Tady se nejprve dostaňte na horní plošinu a odtud transferem do prosklené budovy nalevo. Tady seberte druhé balení koblih. Proskočte oknem zpátky na ulici a pokračujte k budově s velikou koblihou na střeše. Před ní na vás vykoukne další mrtvé zvíře spolu s druhým hydrantem, na kterém předveďte stejný trik jako na tom minulém. V rohu obchodu s koblihami se nachází další balení koblih a za ním, nad hořícím autem, ještě jedno. Také se tu nachází poslední hydrant a jeho věrná společnice, mrtvá vačice.

Další věci do sbírky vás čekají cestou do garáží. N cestě před vjezdem do garáží se opaluje předposlední a uvnitř před vjezdem do prvního patra poslední z přejetých savců. Přes rampu se dostaňte na střechu a odsud s rozjezdem na skokánek, který vás vymrští na kus dálnice. Tam je také poslední, páté balení koblih. Teď se zaměříme na posbírání všech písmen. První je vidět hned na startu, dostanete se k němu buď skokem ze střechy garáže nebo skokem ze střech vysokého domu. Druhé písmeno je v rohu v malém trojúhelníkovitém výklenku. Odsud seskočte do kanálu, na konci vyskočte pro A a potrubím se nechte vymrštit do vzduchu kde seberete písmeno T. Poslední je na střeše budovy v severozápadním rohu. Sebrání COMBO písmen bude ale o něco těžší. První dvě se jsou na střeše garáží, jejich sebrání není zas tak složité, spíš jde o to jak pak navázat na písmeno M. V úvahu přicházejí dvě možnosti, buď skočíte po sebrání O ze střechy přímo na kolejnici, kde je M nebo skočíte jen blízko a ve vzduchu seberete skateboard do ruky. Po svých si dojdete až ke kolejnici naskočíte na ní a budete grindovat až k písmenu B. Tady je potřeba mít dostatečnou rychlost, protože musíte přeskočit docela slušně velkou mezeru, za kterou se nachází poslední písmenko.Úkoly jsou splněny a můžeme si říct pár tipů k tvorbě pořádného skóre. Jednou z možností je využít vysoké budovy ze které lze skočit. Pokud nejprve provedete nějaký povedený grab při transferu nad výtahovými dveřmi, dopadnete přes revert do manuálu a skočíte ze střechy dolů, můžete během pádu provést další mocné triky, které zvýší bodový základ. Pokud se vám nepodaří dopadnout na nějaký grindovací objekt, nevadí jednoduše zkuste hodit pár manuálů, jen kvůli násobení. Nebo můžete nechat jeden manuál a přidat pár flatland triků. Druhou možností je použít rampy, které jsou hned na začátku a ze kterých se lze dostat na dráty. Na nich nechat dostatečně dlouho nějaký speciální grind, nabrat trochu rychlost, seskočit do manuálu zpátky na zem a zakončit celé combo na rampě.

Na závěr ještě posledních pět bodů, které chybí vaší postavě k dokonalosti. První je nad výtahem v horním patře budovy. Druhý v rohové trojúhelníkovitém výklenku, u písmene K. Třetí je nad hořícím barelem, nalevo do startovní pozice. Čtvrtý bodík je nad zničeným pilířem dálnice, v odtokovém kanálu. A poslední z nich je uprostřed obří koblihy. Dostanete se k němu ze střechy okolního baráku. Doprostřed koblihy vede krátká tyč, která vám pomůže bod sebrat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama