Tokijský kurýr na volné noze si přivydělával tím, že prodával svěřené zboží. Udal tak PlayStationy 5 i Switche
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tokijský kurýr na volné noze si přivydělával tím, že prodával svěřené zboží. Udal tak PlayStationy 5 i Switche

Tokijský kurýr na volné noze si přivydělával tím, že prodával svěřené zboží. Udal tak PlayStationy 5 i Switche

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 11. 2021 16:22 2

Končí rok 2021, od spuštění prodeje nové generace konzolí uplynulo téměř přesně 12 měsíců, a konzole PlayStation 5 i Xbox Series jsou stále ve skladech prodejců celkem svátečním zbožím. O to více zamrzí, když objednané konzole záhadně zmizí. Dělo se to i některým zákazníkům v japonské metropoli Tokio, místní policie zadržela muže, který údajně přeprodal zhruba 200 kusů konzolí a her, které mu byly svěřeny v rámci dodávkové služby.

Reklama

  • Muž v Tokiu přeprodával svěřené zboží v podobě konzolí PlayStation 5, Switch a her
  • Údajně si přišel na v přepočtu více než 600 tisíc korun

Dle dostupných informací nebyl muž přímo zaměstnán u spediční společnosti, ale zboží mu svěřil jeho blíže nespecifikovaný známý, který pro jednu z firem pracoval. Detailní okolnosti známy nejsou, agentury ale uvádějí, že muž zhruba 200 kusů hardwaru i softwaru přeprodal za celkovou částku přesahující 3 miliony jenů, v přepočtu zhruba 600 tisíc českých korun. Celková hodnota zboží přitom dosahovala téměř dvojnásobku této částky. Zřejmě v zastavárnách končily především PlayStationy 5 a Switche (logicky, konzole Xbox v Japonsku moc populární nejsou) a hry pro obě konzole. O hardware přitom byl a stále je velký zájem.

Muž se měl policii ke svým činům přiznat. Jako motiv uvedl finanční problémy, do kterých se dostal zřejmě kvůli své závislosti na hazardu, konkrétně sázení na koně. Právě v propadlišti hazardu pak dle jeho slov skončila absolutní většina nelegálně získaných peněz. Server Kotaku poukazuje na to, že muž většinu peněz utrácel v internetových kavárnách, které v Japonsku poskytují i možnost noclehu a občerstvení. Pachatel tedy dost možná v kavárnách “bydlel”.

K dopadení mělo dojít v říjnu, jak se bude případ dál vyvíjet zatím netušíme.

Zloději ukradli náklad plný grafických karet
i Zdroj: Hrej.cz

Zloději ukradli náklad plný grafických karet

Krize okolo grafických karet ani po více jak roce neustupuje a spousta hráčů na nové produkty stále nedosáhne. Jejich ceny…

5. 11. 2021 19:00
1

V poslední době se vzhledem k stoupajícímu zájmu o hardware a spotřební elektroniku zločiny s tím spojené množí. Například na začátku listopadu společnost EVGA oznámila, že skupina zlodějů na západním pobřeží Spojených států ukradla celý nákladní vůz s drahými grafickými kartami.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama