Ukradené soubory CDPR jdou do aukce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ukradené soubory CDPR jdou do aukce

Ukradené soubory CDPR jdou do aukce

Radek Raudenský

Radek Raudenský

10. 2. 2021 20:55 13
Reklama

Včera proběhla médii po celém světě obrovská zpráva – CD Projekt Red potvrdil hackerský útok na interní servery, který cílil na různorodé části. Ve zprávě od hackerů jsme se dozvěděli, že byl ukraden zdrojový kód ke Gwentu, Zaklínači 3 či Cyberpunk 2077.

CD Projekt Red ale oznámil, že neplánuje s útočníky vyjednávat i přes nebezpečí toho, že budou zveřejněny tajné informace. A to se údajně skutečně děje. Technologická skupina vx-underground totiž na svůj Twitter sdílela několik obrázků z neveřejného fóra, kde by se měla spustit aukce ukradených souborů – kromě již zmíněných zdrojových kódů se v celkovém archivu nachází i soubory spojené s RTX verzí Zaklínače 3, hromady interních dokumentů či informace o přestupcích CD Projektu.

Pokud byste náhodou chtěli o tyto soubory usilovat, museli byste samotné fórum najít. Web TomsHardware údajně nalezl cesty k fóru na 4chanu, ty ale byly velmi rychle smazány – nejspíše se fórum nachází na dark webu. Druhým problémem bude nejspíše částka, kterou hackeři za soubory požadují. Aukce startuje na jednom milionu dolarů s tím, že každý příhoz musí být ve výši minimálně půl milionu dolarů. Konečná částka je sedn milionů dolarů.

Na veřejnost se pak dostaly části zdrojového kódu ze hry Gwent, přičemž další leak má následovat už zítra.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama