The International ovládli outsideři z týmu Spirit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The International ovládli outsideři z týmu Spirit

The International ovládli outsideři z týmu Spirit

Komerční sdělení
18. 10. 2021 18:00

Jak dopadlo samotné finále letošního ročníku DotA2 turnaje The International?

Reklama

Týmu Spirit se přes rok vůbec nedařilo, dokonce málem sestoupil až do druhé východoevropské DPC ligy. Až dosud bylo jejich největším úspěchem dělené 7.-8. místo z kyjevského AniMajoru, ani to ale nestačilo na přímou kvalifikaci na TI. V CIS kvalifikaci prošli poměrně snadno až do finále, kde zvládli jen velmi těsně porazit papírově slabší tým Empire. Na TI se rozhodně neřadili mezi favority, spíše naopak. Málokdo by byl šokovaný, kdyby vypadli mezi prvními.

Na turnaji se z nich ale stal úplně jiný tým. Ve skupině B zvládli obsadit čtvrtou příčku, která jim zajistila postup do horní části vyžazovacího pavouka. Tam jen těsně nestačili na favorizované Invictus Gaming, díky systému dvojité eliminace si ale život v turnaji zachovali. Následoval jejich zázračný průchod lower bracketem, kde zdolali Fnatic, OG, Virtus.Pro, Invictus Gaming a Secret. Přestože v každém zápase hráli lépe a lépe, jen málokdo věřil, že by mohli porazit PSG.LGD, kteří v celém turnaji ještě neprohráli.

Finále začalo pro ruský tým skvěle. V prvních dvou hrách nedali Číňanům nejmenší šanci a už to vypadalo, že je psychicky zlomili. Midlane Tinker ve třetí hře ale ukázal, že tomu tak není a převážně on získal pro PSG.LGD první bod v sérii. Čtvrtá mapa připomínala místo finále TI spíše exhibici, což dokazuje i konečné skóre 23-2 ve prospěch PSG.LGD. Na závěrečném bojišti se Číňané rozhodli pro svou aktuálně nejoblíbenější strategii s Tinym a Lycanem, která dosud nebyla poražena. Spirit si ale rovněž vzali svého oblíbeného hrdinu Magnuse, se kterým postupně zabíjeli jednoho nepřítele za druhým až se dostali do základny, kde útočili na trůn. Číňanům se první útok podařilo zažehnat, na další obranu už neměli sílu a vzdali se.

Spirit se tak stali desátými šampiony The International a odnesli si rekordní částku přesahující 18 milionů dolarů. Všichni hráči, kteří dosud nebyli moc známí, se tak zařadili do první dvacítky nejbohatších esportovců a jen čas ukáže, zda titul obhájí i příští rok.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama