The Crew Motorfest - dojmy z hraní na Gamescomu 2023
i Zdroj: Dominik Tománek/Hrej.cz
Preview The Crew Motorfest Článek The Crew Motorfest - dojmy z hraní na Gamescomu 2023

The Crew Motorfest - dojmy z hraní na Gamescomu 2023

Dominik Tománek

Dominik Tománek

26. 8. 2023 16:48

Závodní hra The Crew Motorfest od Ubisoftu, která se na první pohled velmi inspiruje u série Forza Horizon, vás zavede na prosluněný havajský Oahu, kde probíhá automobilový festival. V rámci návštěvy Gamescomu 2023 jsem měl možnost tyto připravované arkádové závody vyzkoušet. A jednalo se o příjemnou jízdu.

Reklama

V červenci letošního roku proběhla uzavřená beta, která umožnila hráčům a novinářům na 5 hodin zasednout za volant aut všech rychlostí a typů. Na Gamescomu jsem takto štědrý čas neměl, ale přibližně 15minutová ukázka předvedla, co zhruba můžeme od The Crew Motorfest očekávat. 

Na začátek by bylo dobré zmínit, že hratelné demo na Gamescomu bylo spíše takovým interaktivním showreelem. Na pár minut jsem dostal možnost vyzkoušet několik aut. Divoce japonská projížďka tuningovou károu, veterán na prosluněné silnici nebo ultra formule na závodním okruhu. Nezáleží, jestli preferuje rychlost, nebo styl. Vypadá to totiž, že v The Crew Motorfest si dokáže vybrat každý. Musíte však počítat s tím, že se nejedná o žádnou realistickou simulaci závodění, ale spíš oddechové projíždíky se správnou dávkou adrenalinu. Jízdní model je tomu samozřejmě přizpůsobený a měl jsem podobně arkádový pocit, jako při hraní výše zmíněné Forzy. 

The Crew Motorfest - dojmy z hraní na Gamescomu 2023
i Zdroj: Dominik Tománek/ Hrej.cz

Graficky hra působila velmi dobře, ale určitě nemůžete čekat žádné revoluční techniky. Modely aut mi přišly dostatečné detailní a prostředí závodů působilo živě. Otázkou však je, jestli to takto bude vypadat i ve finální hře. Atmosféře samozřejmě dodával na uvěřitelnosti i vhodně zvolený soundtrack, který (alespoň pro mě) u závodních her tvoří významnou část zážitku. Demo na Gamescomu bylo velmi svižně střižené a než jsem se stihl pořádně rozkoukat, tak už na mě svítila obrazovka s koncem ukázky. Od místního Playstationu jsem odcházel s příjemným pocitem a nadějí, že by nám Ubisoft mohl přivézt sympatickou arkádovku. Je pak na vás, jestli vám to stačí, nebo ne. 

The Crew Motorfest vychází 14. září 2023 a podívá se na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Hráči si v den vydání budou moct vyzkoušet pětihodinovou ukázku ze hry, která bude otevřena až do 17. září. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama