The Callisto Protocol dorazí před Vánoci. První gameplay ukázka srší inspirací Dead Space na každém kroku
i Zdroj: PlayStation Blog
Novinka The Callisto Protocol dorazí před Vánoci. První gameplay ukázka srší inspirací Dead Space na každém kroku

The Callisto Protocol dorazí před Vánoci. První gameplay ukázka srší inspirací Dead Space na každém kroku

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 6. 2022 10:50

Nadcházející horor The Callisto Protocol, jenž nás chtě nechtě provede hrůzami měsíce Jupiteru, má podle jeho autorů vyjít ještě letos. Nová upoutávka, která byla připravena pro State of Play, prozradila, že se novinka od Glena Schofielda objeví i na starší generaci PlayStationu a Xboxu. Kromě nich zamíří novinka od tvůrce Dead Space 2. prosince také na PlayStation 5, Xbox Series a PC.

Reklama

  • The Callisto Protocol vyjde 2. prosince na PS4, PS5, Xbox Series a PC
  • Vývojáři uvolnili první gameplay ukázku

Hororová akce sázející na atmosféru i brutální akci nás přenese do roku 2030. V roli nedobrovolného obyvatele vězeňské kolonie Black Iron čelíte nevysvětlitelné situaci. Strážci i ostatní vězni náhle mutují do Nekromorfům podobných Biofágů a vy coby Jacob Lee řešíte na útěku jediné: Jak přežít a jak přijít na kloub tomu, co se zde vlastně stalo. 

Jak vidíte z gameplay traileru, tvůrci značku zaniklého studia Visceral skutečně nezapřou. Ať už s ohledem na tísnivou atmosféru či morfování nepřátel, jimž je možné oddělovat úd po údu, budete mít tak pocit, že hrajete čtvrté Dead Space. Vývojáři ze Striking Distance totiž na rozdíl od mnoha jiných skutečně nosí svou inspiraci na dlani – a vzhledem ke kvalitě zpracování, jíž jsme svědky, nelze říci, že by nám to jakkoli vadilo.

Když už mluvíme o boji, příspěvek od Glena Schofielda na PlayStation Blogu jej popisuje jako strategický systém, který nutí hráče k osobnímu kontaktu. Kromě něj budeme používat gravitační zbraň GRP, umožňující zmrazování nepřátel na místě nebo používání kusů terénu pro vlastní obranu. Majitelé PS5 se zároveň mohou těšit na využití haptické odezvy u mlácení nepřátel nebo při otřesech u pohybu těžších nepřátel.

S návratem do minulosti můžeme též připomenout, že hra vydavatelství Krafton nakonec neponese prvně skloňovanou propojenost se značkou PUBG. Při svém prosincovém vydání bude tak The Callisto Protocol příběhově stát samo o sobě, což soudě dle reakcí více hráčů potěší, než-li zklame.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama