Tchia nás nechá oddechnout v prosluněném ráji inspirovaném Novou Kaledonií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tchia nás nechá oddechnout v prosluněném ráji inspirovaném Novou Kaledonií

Tchia nás nechá oddechnout v prosluněném ráji inspirovaném Novou Kaledonií

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 9. 2021 09:40

Vedle akčních blockbusterů od Insomniacu nebo studia Santa Monica byla letošní PlayStation Showcase prokládána i menšími značkami. Mezi nimi se vyjímala i open-world adventura Tchia, sázející na vstupování do ostrovních zvířat i objektů při průzkumu souostroví Nové Kaledonie.

Reklama

  • Studio Awaceb oznámilo stylizovanou open-world adventuru Tchia
  • Pouť do Tichomoří nabídne průzkum přírodního i kulturního bohatství Nové Kaledonie
  • Nedílnou součástí bude i funkce duchovního splynutí s objekty světa a jejich následné ovládání

Barvené dobrodružství zasazeného do domoviny vývojářského studia Awaceb převypráví příběh tradičních kultur Tichomoří a nezměrného bohatství, které se zde nachází. Během prozkoumávání plně otevřeného světa se tak zaměříme na faunu, flóru, hudbu i lidové tradice, přičemž zásadním odlišením vůči titulům, jako je Zelda, bude především schopnost transferu duše. Jak bylo předvedeno, hlavní hrdinka Tchia nevládne pouze jazykem svého lidu, akrobacií a šplhem, ale dovede i splynout s fyzickými objekty svého světa – živými i neživými. V jistém smyslu bude tak každá část okolí extenzí jejího těla, stejně jako způsobem odemčení perspektiv, které by jinak zůstaly za hranicemi jejích vlastních možností.

Průzkum odlehlého souostroví Nové Kaledonie se taktéž zkomplikuje. Na cestě narazíme na řadu hádanek, skrytých tajemství i větších překážek, které budeme muset překonat. Když už se náhodou situace uklidní, a my si od cestování dáme na čas pauzu, budeme moci předešle zmíněnou hudbu využít i k posunu děje. Nedílnou součástí výbavy naší mladé cestovatelky se totiž stává i drnkací nástroj ukulele, umožňující volbou vhodné melodie překonání rytmických sekvencí, lákání zvířat nebo ovlivnění počasí. Objevování dalších nápěvů podobného ražení bude rovněž tvořit jednu z vedlejších aktivit, na které narazíme.

Tchia je momentálně plánována na příští rok pro PlayStation 4|5 a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama