Také EA musí šetřit. Zruší 800 pracovních míst a projde restrukturalizací
i Zdroj: EA / FIFA 22 press kit
Byznys Novinka Také EA musí šetřit. Zruší 800 pracovních míst a projde restrukturalizací

Také EA musí šetřit. Zruší 800 pracovních míst a projde restrukturalizací

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 3. 2023 13:19

Společnost EA se přidává k řadě konkurentů a v souvislosti s ekonomickou krizí přistupuje k výrazné restrukturalizaci a procesu šetření nákladů. V oficiální zprávě ředitel společnosti Andrew Wilson oznámil, že se firma zbaví zhruba 800 pracovních míst, pokusí se ušetřit na nemovitostech a zruší projekty, které se dostatečně nevyplácí.

Reklama
Reklama

  • CEO Electronic Arts Andrew Wilson oznámil rušení pracovních míst a restrukturalizaci
  • Dotkne se 800 zaměstnanců, kterým se firma pokusí najít novou roli

Zmíněných 800 míst tvoří zhruba 6% z celkové pracovní síly 13 000 zaměstnanců společnosti. Transformace by měla začít v následujících týdnech a potrvá do začátku příštího fiskálního roku. Automaticky to neznamená, že by byli všichni zaměstnanci vyhozeni. Wilson slibuje, že se EA pokusí najít pro dotčené osoby alternativu v jiných částech byznysu. Pokud se místo nenajde, nebo daný zaměstnanec místo odmítne, společnost mu má poskytnout slušné odstupné, hrazení zdravotního pojištění a maximální podporu v přechodu do nové práce.

Boom metaverz je zřejmě u konce. Disney v rámci šetření rozpustilo celou metaverzovou divizi
i Zdroj: Disney

Boom metaverz je zřejmě u konce. Disney v rámci šetření rozpustilo celou metaverzovou divizi

Společnost Disney v souvislosit s plánovanými masivními škrty úplně ukončilo činnost oddělení Vyprávění příběhů nové…

29. 3. 2023 12:37
1

Šetření má pak přicházet na dalších frontách. “Vzhledem k tomu, že se více zaměřujeme na celé naše portfolio, opouštíme projekty, které nepřispívají k naší strategii, revidujeme naši nemovitostní stopu a restrukturalizujeme některé naše týmy,” shrnuje Wilson změny. Zároveň ale připomíná dílčí úspěchy včetně obrovsky výdělečných projektů FIFA a Apex Legends nebo dlouholetého odkazu série The Sims.

Magazín Engadget připomíná, že v rámci úspor EA zrušila podporu mobilních spin-offů Apex Legends Mobile a Battlefield Mobile a propustila celý tým testerů Apex Legends. Také vypichuje, že se firma měla v posledních letech snažit o spojení s jiným, větším holdingem. Ze smlouvání ale nakonec sešlo. Wall Street Journal zase EA dopisuje na konec dlouhého seznamu technologických firem, které oznamují velmi razantní personální škrty. Jde o vůbec první primárně herní firmu, v posledních měsících ale podobnými změnami prochází například Amazon, Unity, Microsoft, Alphabet nebo Disney.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama