Syberia dostane i seriál. Bude animovaný a inspirovaný odkazem Benoîta Sokala
i Zdroj: Microids
Novinka Syberia dostane i seriál. Bude animovaný a inspirovaný odkazem Benoîta Sokala

Syberia dostane i seriál. Bude animovaný a inspirovaný odkazem Benoîta Sokala

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 6. 2023 09:05

Legendární série adventur Syberia bude dalším projektem přetaveným do světa televize. Společnost Microids, která dosud vyvíjela i vydávala všechny čtyři díly této ikonické série, ve své zprávě řekla, že chystá vlastní seriál s produkční společností What The Prod. Projekt bude animovaný a podle Microids bude vycházet z jedinečného stylu Benoîta Sokala, který zesnul před dvěma lety. Cílem je tedy zachovat ducha série.

Reklama

  • Adventurní série Syberia dostane v budoucnu také svůj animovaný seriál
  • Microids na něm spolupracují s francouzskou společností What The Prod

Podle tiskové zprávy budou obě firmy usilovně pracovat na tom, aby jejich tvorba nejen v budoucna uspěla, ale aby dosáhla i podobných cílů jako seriál Arkane: A League of Legends Story. Také jinak, jejich cílem je aktuálně to, aby splnila nejen očekávání fanoušků předlohy, kteří hry hráli, ale také očekávání těch diváků, kteří zkušenost se značkou ještě nemají.

Pomoci k tomu, aby se tak stalo, může zřejmě animace od What The Prod, kteří se specializují na unikátní vizuál. Mezi filmy, které tato firma aktuálně vyvíjí, patří kupříkladu působivě vypadající životopis The Magnificent Life of Marcel Pagnol nebo také vizuálně inovativní životopis Alain Poiré, the King of Comedy, který je věnován stejnojmennému režisérovi uvedeném v názvu.

Pozitivně se na konto seriálové Syberie nicméně vyjádřila i manželka Benoîta Sokala, čímž jí dala symbolické požehnání. Žena zesnulého výtvarníka, který po dlouhém boji s nemocí zemřel v roce 2021, uvedla, že: „manžel by byl velmi poctěn, kdyby viděl svou práci převedenou do podoby animovaného seriálu. Se světem Syberia vytvořil magický a časově nespoutaný svět a jsem nesmírně ráda, že se díky této adaptaci dostane k novým divákům.“

Zakladatel a provozní ředitel Microids uvedl totéž, když projekt komentoval. Ellio Grassiano během svého sdělení řekl, že je pro něj skutečně potěšující vidět, jak značka ožívá skrze animaci, a že jsou s What The Prod rádi, že mohou nabídnout tento fantastický vizuální zážitek tak, že vystihuje ducha této kultovní série.

Příběh by se měl znovu točit okolo právničky Kate Walkerové, takže pokud jste se sérií seznámeni, nejspíše budete jako doma. Ačkoli totiž není přímo řečeno, že seriál přímo hry adaptuje, bylo potvrzeno, že bude aspoň inspirován odchodem Kate z New Yorku, po kterém zažije poutavou cestu napříč východní Evropou až do západního Ruska.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama