Switchů už se prodalo přes 111 milionů, v kvartálu se dařilo Nintendo Switch Sports
i Zdroj: Nintendo
Byznys Novinka Switchů už se prodalo přes 111 milionů, v kvartálu se dařilo Nintendo Switch Sports

Switchů už se prodalo přes 111 milionů, v kvartálu se dařilo Nintendo Switch Sports

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 8. 2022 12:09

Společnost Nintendo zveřejnila výsledky za první kvartál aktuálního finančního roku, tedy za období mezi začátkem dubna a koncem června. Z nich vychází, že konzole Nintendo Switch překonala metu 111 milionů prodaných kusů, i když prodeje meziročně mírně klesly. Hned čtyř her se prodalo víc než milion kopií.

Reklama

  • Nintendo zveřejnilo výsledky za finanční kvartál
  • Prodalo dalších 3,5 milionu Switchů, dohromady už je to 111 milionů kusů
  • Dařilo se Nintendo Switch Sports i Mario Strikers: Battle League

Celkem si za kvartál našlo nového majitele 3,43 milionu Switchů. Klasických Switchů to bylo 1,32 milionu. O něco více, 1,52 milionu zájemců sáhlo po lepším OLED Switchi. Nejméně populární je tradičně levnější a kompaktnější Switch Lite se zhruba 590 tisíci kusy.

Meziročně je to o 22 % méně konzolí, to ale není nijak překvapivé. Výrobce hardwaru stále trápí nedostatek polovodičů a během období nevyšla žádná vyloženě přelomová hra. Magazín Nintendo Life také připomíná, že ve stejný čas loni ještě trvala mánie Animal Crossing: New Horizons, který trhal rekordy.

I tak se ale Switche prodávají stabilně a do konce roku má Nintendo velmi solidní vyhlídky. Nedávno vyšly výborné Xenoblade Chronicles 3 a z domácí stáje chystá Splatoon 3 nebo nové Pokémony.

Prodeje her ale nebyly za kvartál vůbec špatné. Hned čtyři tituly prodaly více než milion kopií. Nejlépe si vedly Nintendo Switch Sports s 4,84 milionu prodaných kusů. Těsně pod 2 miliony se zastavili Mario Strikers: Battle League a prakticky stejně dopadl Kirby and the Forgotten Land. Výborně se po letech prodává také Mario Kart 8 Deluxe, který do statistiky nejúspěšnější hry platformy přidal dalších 1,5 milionu kopií.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama