Super Meat Boy čeká příchod logického spin-offu ve stylu spoj-4. Hra sází na slavný vesmír i známé postavy včetně Dr. Fetuse
i Zdroj: Headup Development
Novinka Super Meat Boy čeká příchod logického spin-offu ve stylu spoj-4. Hra sází na slavný vesmír i známé postavy včetně Dr. Fetuse

Super Meat Boy čeká příchod logického spin-offu ve stylu spoj-4. Hra sází na slavný vesmír i známé postavy včetně Dr. Fetuse

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

19. 3. 2023 10:35

Super Meat Boy od Team Meat se dočká nového spin-offu, jímž bude Dr. Fetus' Mean Meat Machine od spolupracujícího studia Headup Development. Hra kombinuje logickou hratelnost spoj-4 s vysokou obtížností. V rámci vývoje vznikl také jako pocta staršímu spin-offu Sonica, Dr. Robotnik's Mean Bean Machine, jenž navštívil konzoli Sega Genesis v roce 1993.

Reklama

  • V rámci série Super Meat Boy byl oznámen logický spin-off Dr. Fetus' Mean Meat Machine
  • Titul vyjde ještě letos a zapadá do žánru Puyo Puyo, popř. připomíná Tetris

Dr. Fetus' Mean Meat Machine je navzdory času oznámení chystáno ještě na tento rok, a sice na PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series. Titul je logická hra podobná hrám žánru Puyo Puyo a Tetris, takže obsahuje padající barevné bloky masa. Konkrétně jde o to, že spojujete jednotlivé hroudy do skupin po stejných barvách a vyhýbáte se pastem, jako jsou pohyblivé pily, střely a další nebezpečí laboratoře antagonisty původní hry, Dr. Fetuse. 

„S týmem Team Meat máme fantastický vztah, který trvá už více než deset let,“ vzkazuje studio Headup, „Bylo pro nás skutečným potěšením posunout ho na další úroveň a spolupracovat s nimi na vytvoření hry Dr. Fetus' Mean Meat Machine. Společná práce nám umožnila zachytit hardcore podstatu hry Meat Boy a přenést ji do zcela nového žánru, a vytvořit tak logický titul, který se nepodobá ničemu jinému."

Hra, která se i díky  postavě Dr. Fetuse a výše popsané spolupráci týmu odehrává v univerzu Meat Boye, obsahuje některé známé úrovně ze Super Meat Boy i jeho pokračování Forever (např. Forest, Hospital a Salt Factory). Stejně tak je ale hra i svým vlastním pánem, jelikož si vše jen slepě nepřebírá, ale i upravuje k obrazu svému. Obsahuje více než 100 nových úrovní, které mohou hráči zdolat díky píli původních výtvarníků, kteří pracovali u her Super Meat Boy a Super Meat Boy Forever.

Podle popisu, který uvádí dál vydavatel Thunderful, se bude titul též odehrávat po událostech děje Super Meat Boy Forever – což dovolí jistou návaznost a potěšení fanoušků. Příběhově pak půjde o velmi prostou premisu: Dr. Fetus při sledování Meat Boye získal vzorek jeho vzácné DNA a chce nyní vytvořit takové klony, jež mu budou sloužit. Jak jsme říkali, jednoduché, ale účinné. Nicméně, jak doktor zjišťuje, ne vše bude snadné jako okrást slavného hrdinu. Získaný vzorek není totiž úplně dokonalý, a jednotlivé klony, které nyní masově produkuje, se Meat Boyovi vlastně ani moc nepodobají – nebo alespoň zatím. Postupem času se totiž štěstí obrací, a otázkou úspěchu se tak stává jen to prohnat testovacími místnostmi tolik exemplářů, aby se s jistotou zaručilo, že Fetus najde jednoho dokonalého.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama