Super Mario Bros. ve filmu se stal již nejúspěšnějším filmem podle jakékoli hry. Na kontě má už přes 500 milionů dolarů
i Zdroj: Nintendo, Illumination Entertainment
Novinka Super Mario Bros. ve filmu se stal již nejúspěšnějším filmem podle jakékoli hry. Na kontě má už přes 500 milionů dolarů

Super Mario Bros. ve filmu se stal již nejúspěšnějším filmem podle jakékoli hry. Na kontě má už přes 500 milionů dolarů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 4. 2023 09:05

Film Super Mario Bros Movie od studia Illumination je nyní oficiálně nejvýdělečnějším snímkem založeným na videohře a filmovým hitem roku 2023. Za prvních devět dní v kinech utržil na celém světě více než půl miliardy dolarů (přes 10,5 miliardy korun), a z toho přibližně půlku z USA a půlku z ostatních zemí světa.

Reklama

  • Super Mario Bros. ve filmu  je již oficiálně neúspěšnější filmová adaptaci videohry
  • S nejnovějšími čísly překonal i Pokémon Detective Pikachu nebo Warcraft

Film o slavném údržbáři a jeho přátelích, kteří ho na cestě doprovází, se tak po skvělém startu stal nejen zatím nejvýnosnějším filmem letošního roku, ale také nejúspěšnější filmovou adaptací videohry v dosavadní historii. 

Magazín Variety ke včerejšímu dni ostatně již upřesnil že si film připsal na konto 508,7 milionu dolarů (což je asi 10,7 miliardy korun), čímž s náskokem překonal i Pokémon Detective Pikachu (433 milionů dolarů) a Warcraft: První střet (439 milionů dolarů). 

Ikonická znělka ze Super Mario Bros. byla jako první herní skladba zařazena do registru významných nahrávek USA
i Zdroj: Nintendo

Ikonická znělka ze Super Mario Bros. byla jako první herní skladba zařazena do registru významných nahrávek USA

Národní knihovna Spojených států, Knihovna Kongresu, zařadila do svého seznamu kulturně významných nahrávek první výtvor…

13. 4. 2023 13:54

Jak dále navíc tvrdí VGC, jde také o druhý nejvýdělečnější animák, který vstoupil do kin, od roku 2019, neboť jediné, co ho od té doby překonalo, jsou Mimoni 2: Padouch přichází s 942,5 milionu dolarů (shodou okolností snímek stejného produkčního studia). Filmem, který vytváří zmíněnou hranici v roce 2019, je Ledové království II, které vydělalo více než 1,4 miliardy dolarů.

Vzhledem k dosavadním číslům a jejich růstu je nicméně reálné předpokládat, že Super Mario Bros. ve filmu má minimálně potenciál dosáhnout vyšší hranice také; a pokud ne přímo takové, tak jeho pokračování možná ano. Chris Pratt, který si ve filmu nadaboval Maria, ostatně plány na další díly nijak nezamlžuje. Při rozhovoru s ExtraTV totiž celkem otevřeně hovořil o tom, že stávající snímek je s při uvážení jeho úspěchu zřejmě jen prvním dílem a že bychom se v příštích 10 letech mohli dočkat více projektů rozšiřující stávající příběh.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama