Studio Ready at Dawn mělo přijít o třetinu zaměstnanců. Tvůrce The Order 1886 vlastní Meta
i Zdroj: Ready at Dawn
The Order: 1886 Novinka Studio Ready at Dawn mělo přijít o třetinu zaměstnanců. Tvůrce The Order 1886 vlastní Meta

Studio Ready at Dawn mělo přijít o třetinu zaměstnanců. Tvůrce The Order 1886 vlastní Meta

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 4. 2023 09:23

Společnost Meta měla značně zeštíhlit své dceřiné studio Ready at Dawn. To se proslavilo především akcí The Order 1886 a v roce 2020 zamířilo do portfolia provozovatele Facebooku, aby vyvíjelo hry pro virtuální realitu. V současnosti ale zřejmě přišlo o zhruba třetinu své pracovní síly včetně samotného vedení.

Reklama

  • Meta měla výrazně zmenšit personál studií Ready at Dawn a Downpour Interactive
  • V prvním zmíněném případě prý odešla zhruba třetina zaměstnanců včetně jednoho z šéfů

Informace se začaly objevovat na sociálních sítích. Podle jednoho z grafiků a programátorů enginu skutečně z firmy měla odejít třetina zaměstnanců a jeden se zakladatelů. Mezi ty patří Ru Weerasuriya a Andrea Pessino. O práci přišel i designér Colin McInerney, který svůj odchod okomentoval na Twitteru. Z jeho slov je znát velmi kritický přístup k fungování Meta, studiu Ready at Dawn ale děkuje a podotýká, že měl příležitost pracovat s úžasnými kolegy.

Ready at Dawn založili veteráni studií Naughty Dog a Blizzard. Původně vyvíjelo především handheldové spin-offy velkých sérií PlayStationu. Stojí tak za Daxter, God of War: Ghost of Sparta a God of War: Chains of Olympus pro PlayStation Portable. Později prorazilo s krátkou, ale oceňovanou střílečkou The Order: 1886. Z té ale nedokázalo vybudovat silnou značku. Následující multiplayerová akce Deformers byla propadákem a partnerství s platformou PlayStation tím definitivně skončilo. Ve spolupráci a později pod záštitou Meta (Facebooku) studio pracovalo na sérii Lone Echo.

Podobné personální změny se mají týkat také studia Downpour Interactive, autorů realistické VR střílečky Onward.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama