Ready at Dawn ukázali nový projekt
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ready at Dawn ukázali nový projekt

Ready at Dawn ukázali nový projekt

Pavel Makal

Pavel Makal

2. 6. 2016 12:51 4
Reklama

Poté, co loňský PS4 exkluzivní titul The Order: 1886 u hráčů ani kritiků mnoho parády neudělal, nebylo tak docela jasné, jaká budoucnost čeká jeho tvůrce, kalifornské studio Ready at Dawn. Dnes jsme se konečně dozvěděli, co pro nás firma, poskládaná z odpadlíků z Naugty Dog a Blizzardu, chystá.

Podle dříve dostupných informací se dalo očekávat, že nová hra nebude vznikat pod záštitou Sony, jako tomu bylo v případě Orderu. Ready at Dawn před časem uzavřeli partnerství s vydavatelskou společností GameTrust, odnoží amerického giganta GameStop. Zajímavé je, jak moc se s novou hrou vzdálili konceptu The Order. Představovaný titul se jmenuje De-Formers a podle autorů se jedná o multiplayerovou bojovou hru v arénách, ne nepodobnou Super Smash Bros nebo Gang Beasts. V roli podivných, ale poměrně roztomilých příšerek budete soupeřit online nebo v lokálním multiplayeru s kamarádem na gauči.

De-Formers sází na frenetickou akci, kde musíte být pro přežití neustále v pohybu. V boji vám bude sloužit několik druhů útoku, stejně jako obranné štíty a hlavně uhýbání. Cílem je vyhodit svého nepřítele do povětří, nebo jej aspoň vyhodit ven z arény. Zajímavým prvkem je pak element, který známe třeba ze série Kirby nebo Mega Man. Ničením protivníků rostete a získáváte jejich sílu. To by vás mělo nutit vrhat se do akce, aby se vám protivníci svými schopnostmi příliš nevzdálili. Na druhou stranu, čím větší a silnější budete, tím spíše se stanete cílem ostatních. Celá hra je postavená na fyzice, autoři nechtěli spoléhat na sadu předpřipravených animací. Účinnost tak bude ovlivňována úhlem a silou jednotlivých útoků.

Hratelnost má ale poskytnout dostatečný prostor pro strategii. Někomu bude vyhovovat přímý střet a dobře se zorientuje ve skrumáži kulatých vražedných příšerek, někdo si raději počká na útok protivníka a šikovným protiúderem jej vyhodí z arény. Podle autorů není myšlenka De-Formers nijak nová. Pohrávají si s ní údajně již několik let, ale kvůli Orderu jí odsunuli na pozadí. Nyní, pravděpodobně z finančních důvodů, se k ní vracejí. Velkou inspirací jsou pro ně tituly, jako je Rocket League, nabízející rychlo, krátkodobou zábavu, která se snadno uchopí, ale dokáže hráče na dlouho chytit za srdce. Podívejte se na trailer, podle nás je to žhavý adept na novou redakční hru. FrogBug je prostě boží. 

>

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama