Studio Frogwares ustálo soudní spor a stalo se vydavatelem The Sinking City
i Zdroj: Frogwares
The Sinking City Novinka Studio Frogwares ustálo soudní spor a stalo se vydavatelem The Sinking City

Studio Frogwares ustálo soudní spor a stalo se vydavatelem The Sinking City

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 1. 2024 08:30

Ukrajinské studio Frogwares oznámilo, že úspěšně absolvovalo vleklou právní bitvu s vydavatelstvím Nacon ohledně práv na detektivní adventuru The Sinking City. Autoři oznámili, že jsou nyní jediným vydavatelem této hry.

Reklama

  • Studio Frogwares oznámilo, že je nyní jediným vydavatelem The Sinking City
  • Brzy bude uvolněna aktualizovaná verze hry
  • Do 28. února bude k dispozici původní verze

„Frogwares je nyní jediným vydavatelem hry The Sinking City na všech platformách včetně služby Steam,” stojí v oznámení. „Jsme rádi, že máme celou věc konečně za sebou, těšíme se, až se s vámi budeme moct podělit o další novinky ohledně budoucnosti série.”

Spor začal krátce po vydání hry v roce 2019. Studio si stěžovalo, že se Nacon neustále opožďuje s platbami, v jednu chvíli dokonce vyzval autory, aby předali kompletní zdrojový kód, což odmítli. Dále uvedli, že se vydavatel snažil zrušit dříve schválené milníky, což by ve výsledku znamenalo, že by neobdrželi zisky z prodejů, navíc se údajně objevily nesrovnalosti ve výpočtech prodejních čísel. Nacon veškerá obvinění rázně odmítl a oznámil, že rovněž hodlá podniknout právní kroky. 

Autoři Sinking City varují před Steam verzí
i Zdroj: Hrej.cz

Autoři Sinking City varují před Steam verzí

Vývojářské studio Frogwares, které v minulém týdnu informovalo o vydání PS5 verze The Sinking City, přináší důležitou zprávu…

27. 2. 2021 08:35

Samotná hra byla v roce 2020 na žádost Frogwares stažena ze Steamu a ostatních obchodů, aby se v roce následujícím zase vrátila. Soudní tahanice však pokračovaly, autoři dokonce vyzvali fanoušky, aby si ji nekupovali. Následně si opět vynutili její stažení.

Napínavý příběh nakonec evidentně dobře skončil, alespoň tedy z perspektivy Frogwares. Na cestě je aktualizovaná verze hry pro Steam, Epic Games Store, GOG a Gamesplanet. Bohužel už nebude kompatibilní se starými uloženými pozicemi. Majitelé původní verze mohou na Steamu po omezený čas pokračovat a dokončit průchod, ovšem pouze do 28. února, pak bude ze Steamu odstraněna. 

Autoři také plánují uvolnit nové uložené pozice, pokud by hráči chtěli navázat v nové verzi. V přípravě je také rozšíření Merciful Madness.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama