Studio Bend modernizuje své logo a láká na svou novou hru s multiplayerem
i Zdroj: Sony / Bend Studio
Novinka Studio Bend modernizuje své logo a láká na svou novou hru s multiplayerem

Studio Bend modernizuje své logo a láká na svou novou hru s multiplayerem

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

8. 6. 2022 08:45

Oregonské studio Bend uveřejnilo podrobnosti o svém novém logu i novém titulu. S téměř třiceti lety zkušeností vzpomínají na blogu PlayStation na svou dlouhou historii – od ikonické série Syphon Filter přes handheldové Uncharted: Golden Abyss a Resistance: Retribution až po nejnovější Days Gone.

Reklama

  • Vývojáři ze studia Bend odhalili nové logo společnosti
  • Taktéž zopakovali, že pracují na hře vycházející ze systémů Days Gone
  • Upřesnili, že hra obsáhne i multiplayer

Nové logo je podle vlastních slov vývojářů navržené tak, aby vystihovalo 29letou historii týmu. Mělo by se rovněž vyznačovat jednoduchou geometrií, ale taktéž zachycovat neustálou kreativitu. Z pohledu studia jde o zdůraznění toho, že se jako tým chtějí dále posouvat a svou tvorbu inovovat.

Různé návrhy nového loga
i Zdroj: PlayStation Blog
Různé návrhy nového loga

Komunitní manažer studia Bend Kevin McAllister na blogu PlayStationu rovněž rekapituloval historii týmu. Co je ale důležitější, poskytl zde i další malou indicii chystaného projektu. Zopakoval, že půjde o open-world hru založenou na Days Gone. Následně přidal, že titul tentokrát využije multiplayer. „Jsme nadšeni, že s vámi můžeme dnes sdílet první střípek novinek o svém současném projektu. Momentálně pracujeme na nové IP, která zahrnuje multiplayer a která staví na systémech otevřeného světa Days Gone, ale přináší i nový svět, který jsme rádi, že pro vás můžeme vytvořit,“ uvádí McAllister.

Tvrzení následně pokračuje tím, že tým hledá další talentované vývojáře pro posílení týmu. Vývojáři taktéž dávají najevo, že se velmi těší, až nám budou hru moci oficiálně představit.

Šéf PlayStation Studios Herman Hulst již dříve podotkl, že vývojáři v Bend pracují na nové značce, která vyjde z otevřeného světa Days Gone. V této spojitosti není od věci připomenout, že po vydání řečeného Days Gone opustili tým i dva vysoce postavení kreativci. Jak bývalý ředitel vývoje Jeff Ross, tak i scénárista a režisér John Garvin spolu oznámili odchod z Bend v prosinci 2020. Ross letos v květnu následně uveřejnil, že se připojuje ke studiu Crystal Dynamics – vývojářům série Tomb Raider spadajících do nejnovější akvizice Embracer Group.

Před svým současným projektem mělo Bend vedení Sony údajně nabídnout také pokračování Days Gone. Majitel platformy měl ale návrh odmítnout. Podle zdroje neoficiálního rázu měl být příčinou jednak zdlouhavý vývoj, jednak neuspokojivé prodeje a nakonec také smíšené přijetí hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama