Středověk neskončil! Za měsíc vyjde real-time strategie The Valiant
i Zdroj: Steam
Novinka Středověk neskončil! Za měsíc vyjde real-time strategie The Valiant

Středověk neskončil! Za měsíc vyjde real-time strategie The Valiant

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 9. 2022 11:03

Žánr real-time strategií už není tak bohatý jako kdysi, čas od času se však něco vyloupne. Příkladem může být titul The Valiant, který dorazí už příští měsíc.

Reklama

  • The Valiant vyjde 19. října
  • Hra nabídne singleplayerovou kampaň, PvP režimy i kooperaci
  • Autoři pracují také na portu pro konzole

Za hrou stojí studio Kite Games, v roli vydavatele figuruje THQ Nordic. V příběhu zasazeném do 13. století figuruje bývalý rytíř Theoderich von Akenburg, který se vydává pátrat po stopách mocného artefaktu Rod of Aaron. Musí ho ale najít dřív než jeho někdejší parťák Ulrich von Grevel.

Nejde ovšem o klasickou RTS, kde máte na starost desítky vojáků, dělníků, farmářů a dalších postaviček. Zde dohlížíte hlavně na jednotky tvořené rytíři a hrdiny, které postupně zvyšují svou úroveň. Spolu s nimi si prožijete celkem 15 misí.

Velkým lákadlem je také multiplayer, tvůrci připravil kompetitivní (1v1, 2v2) i kooperativní režimy, spolu s přáteli se můžete pokusit přežít nápor nepřátelských vojsk útočících ve vlnách. 

The Valiant dorazí 19. října, hra bude k dispozici na Steamu a v obchodě Epic Games Store. Autoři připravují také verze pro Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5, zatím ale není známo, kdy vyjdou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama