Stray oficiálně míří už i na Xbox. Událost oznamuje vtipný trailer s kočkou a Xbox ovladačem
i Zdroj: BlueTwelve Studio / Annapurna Interactive
Stray Novinka Stray oficiálně míří už i na Xbox. Událost oznamuje vtipný trailer s kočkou a Xbox ovladačem

Stray oficiálně míří už i na Xbox. Událost oznamuje vtipný trailer s kočkou a Xbox ovladačem

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

30. 6. 2023 09:00

Nejnovější přenos vydavatelství Annapurna, který proběhl během včerejšího dne, potvrdil domněnky kolem kočičí hry Stray. Starší zpráva, která popisovala, že hra studia BlueTwelve získala hodnocení od komise ESRB, a tedy patrně míří i na Xbox, je nyní potvrzena. Titul vyjde na Xbox One a Xbox Series už během 10. srpna.

Reklama

  • Stray bylo podle očekávání oznámeno i pro Xbox One a Xbox Series
  • Obou verzí se dočkáme už 10. srpna tohoto roku

Jak už se můžete přesvědčit sami, Annapurna Interactive vydala k události nový trailer, jenž poměrně výstižně ukazuje, jak titulní postavička nenuceně postrkuje Xbox ovladač ze stolku k jeho nevyhnutelnému pádu – přesně tak, jak to má asi každá kočka ve zvyku. Jak k tomu navíc podotýká magazín The Verge, jediné, co by takovou scénu ještě vylepšilo, by bylo zřejmě to, kdyby kočka nakonec ještě vykašlala chuchvalec chlupů, kde by se ukázalo logo Xboxu.

Na druhou stranu, abychom nebyli jen pozitivní a zmínili i některá zásadní fakta, nová verze pro konzole nebude nabízet stejnou výhodu jako předešlá – ačkoli ne zásadní. Přestože Stray totiž původně vyšlo pro předplatitele PS Plus jako jedna z výhod prostředního stupně předplatného přímo v PS PLus, u Xboxu se to zatím nechystá. Hra tak zatím nemíří třeba na Xbox Game Passu, kde byste ji asi čekali, ačkoli není vyloučeno, že se tak stane – jen to asi nebude hned, ale potenciálně až po několika měsících.

Co se týče záběru hry, můžeme nakonec také velice lehce připomenout, že Stray je hra, která vyobrazuje svět postapokalyptickém stavu, kde hráči ovládají kočku ve světě plném robotů. V prostředí, kde chybí už jacíkoli lidé, ačkoli vy nevíte proč, se budete pohybovat v rámci plošinovky, sbírat předměty, řešit hádanky a rovněž vyhýbat se tvorům lačnícím po krvi. Proč? Inu, to už je na vás. Jak totiž vystihl již Tadeáš ve své někdejší recenzi: zajímavý herní svět a hrdina je sice možná pro většinu hlavním lákadlem, ale titul zaujme i funkčním herním mechanismem a perfektně nadesignovaný světem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama