Starfield, kam se podíváš: marketingový ředitel Bethesdy ještě přilévá olej do ohně
i Zdroj: Bethesda / Starfield press kit
Starfield Novinka Starfield, kam se podíváš: marketingový ředitel Bethesdy ještě přilévá olej do ohně

Starfield, kam se podíváš: marketingový ředitel Bethesdy ještě přilévá olej do ohně

Jakub Fišer

Jakub Fišer

25. 8. 2023 10:30 1

Vesmírné RPG Starfield od studia Bethesda už chtě nechtě platí za nejočekávanější hru letošního roku – nebo alespoň jeho druhé poloviny. Všudypřítomný hype a tlak na hráče, který Bethesda vyvíjí, se však může velmi rychle obrátit proti Starfieldu. Nesmíme totiž zapomenout, jaké chyby pravidelně trápí hry od Bethesdy.

Reklama

  • Starfield je sotva pár týdnů od vydání na PC a Xbox Series X|S
  • Tvůrci hry pořádně zatápí pod kotlem hypu a tlaku na hráče
  • Starfield může být unikátním herním zážitkem, ale také promarněnou šancí

Streamer a youtuber Darrius Fears sdílel video, na kterém marketingový šéf Bethesdy Pete Hines hovoří o tom, jak na něj zapůsobil Starfield. Svému kolegovi Toddu Howardovi se svěřil, že už ve hře nahrál 80 hodin. Ten se ho ptá, jak se mu líbí hlavní úkoly a mise. Pete však kontruje, že jich zatím moc neodehrál.

Druhým dechem dodává, že tempo Starfieldu se vlastně rozjede až po hlavní příběhové kampani. Implikuje tedy, že množství herních aktivit po dokončení příběhových questů bude ohromující.

Humbuk kolem Starfieldu

Autoři hry ze studia Bethesda tlačí do hráčů a fanoušků obrovský hype, protože do vydání zbývá několik málo týdnů. Komunita hráčů se rozdělila na dvě části: jedna, která přijímá hype a věří, že Starfield bude hrou roku, neřkuli hrou dekády; a pak je tu druhá část, která je realističtější a dívá se na minulost Bethesdy s realismem v očích.

Pravdou je, že Bethesda má na kontě velkou spoustu obřích her a herních sérií. Tituly vydané za posledních 20 let však trpěly vlastně na stejné problémy: velký, avšak nedotažený svět, ve kterém chybí aktivity, grafické chyby a glitche, bugy v hratelnosti a podobně.

Na jaké straně barikády stojíte vy? Očekáváte perfektní, vycizelovanou hru, která předčí všechny předchozí projekty Bethesdy, anebo vyhlížíte spíš nepovedený zabugovaný uzlíček, který v prvních měsících více hráčů odradí, než přiláká?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama