Star Wars Jedi: Survivor čelí na Steamu tvrdé kritice kvůli tristní optimalizaci. Recenze jsou “Spíše záporné”
i Zdroj: Respawn / EA
Novinka Star Wars Jedi: Survivor čelí na Steamu tvrdé kritice kvůli tristní optimalizaci. Recenze jsou “Spíše záporné”

Star Wars Jedi: Survivor čelí na Steamu tvrdé kritice kvůli tristní optimalizaci. Recenze jsou “Spíše záporné”

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 4. 2023 17:59 1

Včera jsme vás informovali o tom, že dle recenzentů počítačové verze Star Wars Jedi: Survivor není tato verze hry v úplně optimálním stavu. Že nešlo o výjimečný stav nyní potvrzují reakce prvních hráčů na Steamu. Ti nešetří kritikou a ze zhruba 2300 recenzí jich je přes 1500 záporných. Celkové hodnocení tak kleslo pod hranici průměru.

Reklama

  • Star Wars Jedi: Survivor naštval uživatele na Steamu
  • Dříve avizovaný špatný technický stav je zřejmě vážným problémem
  • Negativní recenze převažují ty pozitivní
  • Hra údajně neběží ideálně i na opravdu drahém hardwaru
  • Situace má být lepší po odehrání příběhu na první planetě

“Načítací obrazovka je zatím v pořádku. Netuším, jak to vypadá po titulní obrazovce, protože za ní se zatím hra nikdy nenačetla,” glosuje jeden z uživatelů současný technický stav hry. Obecně se recenze shodují na tom, že jde o opravdu velmi povedenou, ale zároveň opravdu příšerně optimalizovanou záležitost, což je pro autory ze studia Respawn velká smůla.

Star Wars Jedi: Survivor čelí na Steamu tvrdé kritice kvůli tristní optimalizaci. Recenze jsou “Spíše záporné”
i Zdroj: Steam / Snímek obrazovky

Problémy zhruba odpovídají tomu, na co upozorňovali hráči s exkluzivním přístupem. I na velmi výkonném hardwaru tedy hra neběží optimálně a v některých lokacích má docházet k velmi citelným propadům snímkové frekvence až za hranici hratelnosti. Titul si také žádá neobvyklé množství paměti RAM a neadekvátně vytěžuje procesor. Podle všeho mají problém i majitelé sestav s high-endovým hardwarem v podobě RTX 4080, 32 gigabajtů RAM nebo moderních procesorů i9 či Ryzen 5900.

Sem tam se ale objevují i uživatelé, kterým podle recenzí hra běží naprosto bezproblémově, případně se přes menší technické zádrhely přenášejí. Po opuštění první hratelné planety je také situace údajně podstatně lepší, takže stačí překousnout několik prvních hodin.

Autoři sami na Twitteru avizovali, že budou hru nyní zásobovat aktualizacemi s technickými opravami. První z nich (tradiční Day One) měla vyjít ještě dnes. Zatím není jasné, jestli výše zmíněné recenze vyplývají z této částečně opravené verze.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama